Carne de pui (pui până în 8 luni), carnea închisă la culoare, fără piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg) 113
0,5 pui, cu oasele şi pielea îndepărtate 258
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.67
Acid glutamic g 2.806
Alanină g 1.022
Arginină g 1.13
Histidină g 0.582
Cistină g 0.24
Valină g 0.929
Prolină g 0.77
Serină g 0.645
Fenilalanină g 0.744
Glicină g 0.92
Triptofan g 0.219
Treonină g 0.791
Izoleucină g 0.989
Leucină g 1.406
Lizină g 1.592
Metionină g 0.519
Tirozină g 0.633
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.12
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.9
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.93
Colesterol mg 72
Macronutrienți
Apă g 75.48
Aport caloric / Energic total kcal 113
Lipide / Grăsimi (total) g 3.61
Proteine g 18.74
Minerale
Calciu mg 9
Cupru mg 0.059
Fier mg 1.15
Fosfor mg 178
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.02
Potasiu mg 227
Seleniu µg 13.5
Sodiu mg 95
Zinc mg 1.65
Vitamine
Retinol µg 18
Vitamina A, IU IU 60
Vitamina A, RAE µg 18
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.072
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.21
Vitamina B12 µg 0.34
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.173
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.878
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.183
Vitamina B6 mg 0.32
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?