3 sfaturi pentru ochi mai luminoşi şi mai limpezi

Pielea din jurul ochilor este foarte subţire şi sensibilă. Aici apar primele riduri, edeme, cearcăne sau linii fine de deshidratare.
  • Publicat:
3 sfaturi pentru ochi mai luminoşi şi mai limpezi

Dacă te-a prins toamna în faţa calculatorului fără să fi mers în vacanţă, e în regulă, există timp pentru orice. Însă e musai să te preocupi şi de ochii tăi. Să ţi-i păstrezi luminoşi si limpezi.
De ce? Pentru că ochii sunt primii care ne trădează atunci când suntem foarte obosite. Când stăm ore în şir în faţa ecranelor lucrând prea mult.

Pielea din jurul ochilor este foarte subţire şi sensibilă. Aici apar primele riduri, edeme, cearcăne sau linii fine de deshidratare.

“Este responsabilitatea fiecăreia dintre noi să avem un stil de viaţă cât mai sănătos şi să dormim aproximativ 7-8 ore pe noapte’, ne explică Nicoleta Ion, Trainer Repechage România. Există însă soluţii şi trucuri prin care poţi să diminuezi aspectul ochilor obosiţi şi să îi revitalizezi.

1. Extractele din ceaiuri au un rol puternic antioxidant.

Dacă vei păstra pliculeţe de ceai la frigider pentru câteva minute înainte de a le aplica pe zona ochilor, vei obţine un efect  vasocostrictor rapid ce ajută la estomparea cearcănelor. Cele mai potrivite? Ceaiurile de museţel, de albăstrele sau ceaiul verde. Compresele cu căpsuni sau castravete ajută la hidratarea pielii şi reduc inflamaţia.

2. Creşte consumul de vitamina K

Este indicat să consumi pătrunjel, spanac, mazăre, brocoli, morcovi şi alte alimente bogate în vitamina K, deoarece aceasta protejează şi întăresc pereţii vaselor capilare.

3, Aloe Vera şi Ginko Billoba

Ingredientele benefice pe care ar trebui să le contina produsele de îngrijire  sunt vitaminele K, A, C si E. Acestora li se adaugă extractele de ginko biloba sau aloe vera. “Este important să foloseşti zilnic o cremă specială pentru zona ochilor, deoarece aici pielea este mult mai sensibilă şi mai subţire decât pe restul tenului”, spune Nicoleta Ion Trainer Repechage România.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum să-ţi faci manichiura corect acasă
Cum să-ţi faci manichiura corect acasă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”