4 măşti homemade pentru un păr strălucitor

Iată trei măşti pe care le poţi prepara în casă, menite să-i redea părului tău drepturile cuvenite!
  • Publicat:
4 măşti homemade pentru un păr strălucitor

Tu ştii care este trendul care nu se va demoda niciodată? Back to nature! Mama Natură ne-a pus la dispoziţie o paletă largă de “produse cosmetice”, complet naturale, necostititoare şi 100% eficiente. Astăzi descoperă cum poţi avea grijă de părul tău, profitând de aceste “daruri”.

Aşa cum bine ştie orice femeie, un păr sănătos şi strălucitor este un motiv de mândrie şi o carte de vizită ce nu da greş. Nu e însă întotdeauna simplu de obţinut, întrucât factori externi precum stresul, poluarea sau lipsa de timp influenţează drastic aspectul podoabei capilare. Iată trei măşti pe care le poţi prepara în casă, menite să-i redea părului tău drepturile cuvenite!

Masca cu uleiuri presate la rece

Ingrediente: o lingură de ulei de dovleac, 1 linguriţă de ulei de ricin şi o linguriţă de ulei de argan.

Amestecă bine cele 3 uleiuri preţioase şi apoi aplică-le la rădăcină. Aceste uleiuri au mai multe beneficii. Mai întâi, hidratează pielea capului, având şi efectul de a întări rădăcina. Persoanele care se luptă cu căderea părului pot folosi acest amestec de două ori pe săptămână şi vor observa, în câteva săptămâni, că vor cădea mai puţine fire de păr. Acest amestec hidratează în profunzime şi firele de păr. Astfel că, după ce ai ţinut uleiurile pe păr, podoaba ta capilară va străluci.

Masca cu măr şi banană

Ingrediente: 2 mere, o banană şi 2 linguri de miere.

Mixează merele şi banană, adaugă mierea şi amestecă bine compoziţia obţinută. Foloseşte masca după spălarea cu şampon obişnuit, aplicând pe toată lungimea părului şi lăsând să acţioneze timp de aproximativ 20 de minute (dar nu mai mult de atât). Clăteşte foarte bine apoi. Merele oferă vitalitate părului, banana îl hrăneşte, iar mierea îi oferă luciu.

Masca cu pătrunjel

Ingrediente: 1 linguriţă de votcă sau brandy, 2 linguri de ulei de măsline şi o legătură de pătrunjel.

Mărunţeşte pătrunjelul şi amestecă-l cu vodka şi uleiul de măsline. Cu pasta obţinută, masează bine rădăcinile părului, după care înfăşoară-l într-un prosop pentru aproximativ o oră. Clăteşte cu apă călduţă şi spală părul în mod obişnuit. La final, clăteşte cu oţet de mere, pentru un efect de strălucire.

Masca nutritivă cu gălbenuş de ou

Ingrediente: un gălbenuş de ou şi o cană cu lapte.

Bate gălbenuşul câteva minute, după care adaugă laptele. Poţi adauga şi o jumătate de linguriţă de sirop de trandafiri, dacă ai la îndemână aşa ceva. Aplică pe tot părul, îndeosebi pe vârfuri, lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi spală părul că de obicei.Pentru clătirea părului, gălbenuşul de ou mai poate fi amestecat cu suc de lămâie şi lăsat să acţioneze timp de 30 de minute. Oferă instant părului un aspect de păr sănătos şi strălucitor!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”