4 motive pentru care e bine să mergi la spa

Vizitele la spa nu îşi fac loc în programul tău? Ar trebui să te gândeşti de două ori înainte. Fie că recurgi la un masaj sau la o împachetare cu nămol, acestea vor avea efecte asupra aparatului tău locomotor, a problemelor dermatologice, cât şi asupra anumitor disfuncţii ginecologice.
  • Publicat:
4 motive pentru care e bine să mergi la spa

Vizitele la spa nu îşi fac loc în programul tău? Ar trebui să te gândeşti de două ori înainte. Fie că recurgi la un masaj sau la o împachetare cu nămol, acestea vor avea efecte asupra aparatului tău locomotor, a problemelor dermatologice, cât şi asupra anumitor disfuncţii ginecologice.

Masajul Thailandez

Masajul îţi relaxează şi stimulează muşchii, pune sângele în mişcare şi te revigorează. “Masajaul Thailandez vizează întregul corp, masorul aplică mişcari uniforme şi direcţionate precis asupra punctelor de presiune ale corpului, combinând aceste tehnici cu mişcări pasive de întindere.

Masarea acestor puncte de presiune înlătură blocajele de energie şi elimină durerile articulare, spinale şi musculare. Acest masaj ajută şi la întărirea sistemului nervos, măreşte mobilitatea şi ajută circulaţia sangvină şi limfatică”, explică Dr. balneolog Suzana Pretorian.

Apele termale şi stresul

Bogate în minerale şi încălzite de adâncimile pământului, apele minerale termale pot reprezenta unul dintre cele mai remarcabile remedii naturale.

“Ele sunt eficiente în special în tratarea artrozelor, a reumatismelor, în disfuncţiile aparatului locomotor, cât şi în cadrul programelor de recuperare. Relaxarea în apa caldă este, de asemenea, un mod de destindere, un antidot impotriva stresului cotidian”, mai spune medicul balneolog.

Băile sărate sunt o altă modalitate eficientă prin care poţi combate stresul stresul. În general, apa sărată are un efect terapeutic relaxant.

Combate problemele dermatologice

Problemele dermatologice pot apărea din nenumarate motive: stres, lipsa somnului sau un regim alimentar dezechilibrat. Multe dintre terapiile disponibile într-un centru de wellness pot avea beneficii şi pentru pielea ta, fie că vorbim despre măşti naturale, împachetări cu ingrediente hrănitoare, precum nămolul, sau terapii complexe. Acestea ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi dă pielii un aspect de împrospătare.

Sistem imunitar întărit şi articulaţii sănătoase

Benefic poate fi şi nămolul terapeutic. “Împachetarea cu namol are ca efect reducerea umflăturilor locale din jurul articulaţiilor, ameliorarea tensiunii musculare, precum şi o nutriţie îmbunătăţită a cartilajelor, a ţesuturilor conjunctive şi a discurilor spinale. De asemenea, această procedură are un rol esenţial în activitatea antiinflamatorie şi imunitatea în organism. Nămolul sărat este aplicat cu succes nu numai în tratarea problemelor de mobilitate, dar şi în combaterea anumitor afecţiuni dermatologice şi  ginecologice’’ , explică Dr. balneolog Suzana Pretorian, de la Danubius Health Spa Sovata.

Pe viitor, în aceste centre vor fi incluse şi testările ADN, dar şi diverse programe adresate persoanelor care au trecut printr-o traumă. Terapiile cu animale, de exemplu, vor fi din ce în ce mai utilizate.

“O tendinţă actuală în centrele spa ale lumii este testarea AND, pentru a identifica factorii ce determină afecţiunile organismului, dar şi alte probleme ale pielii. De asemenea, vor lua amploare centrele de tattoo detox, acolo unde vor merge persoanele care vor dori să scape de tatuaje. Centrelor de wellness li se va adăuga tot mai mult şi componenta de detoxifiere şi înlăturare a zahărului din alimentaţie.

Se remarcă şi programele nişate pe problemele oamenilor, spre exemplu cele de terapie dedicate celor divorţaţi sau celor care au trecut printr-o traumă”, spune Diana Sabău, director de marketing la un astfel de centru.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”