5 ingrediente naturale care te scapă de celulită

Cu siguranţă celulita este una dintre cele mai comune problematici estetice în rândul sexului frumos. În proporţie de peste 90%, femeile suferă de celulită şi caută modalităţi permanente de a îmbunătăţi aspectul acesteia sau de a elimina problema. Iată 5 ingrediente naturale care diminuează aspectul celulitei!
  • Publicat:
5 ingrediente naturale care te scapă de celulită

Cu siguranţă celulita este una dintre cele mai comune problematici estetice în rândul sexului frumos. În proporţie de peste 90%, femeile suferă de celulită şi caută modalităţi permanente de a îmbunătăţi aspectul acesteia sau de a elimina problema. Iată 5 ingrediente naturale care diminuează aspectul celulitei!

Veninul de viperă
Acesta s-a dovedit a avea efecte benefice în tratamentul unor boli grave – de la Alzheimer până la probleme cardiace, fiind un foarte bun anticoagulant. Ulterior s-a demonstrat faptul că veninul de viperă are o compoziţie similară botox-ului. Din acest motiv, acesta este deosebit de util în ameliorarea aspectului celulitei, fiind unul dintre cele mai căutate ingrediente ale cremelor anticelulitice. Veninul uniformizează pielea şi îi redă aspectul tineresc şi ferm de odinioară.

Ardeiul iute
Ştim cu toţii că legumele sunt cu adevărat sănătoase, dar ştiaţi că acestea pot oferi beneficii la fel de mari chiar dacă nu sunt ingerate, ci doar aplicate pe piele? Un exemplu foarte bun îl reprezintă ardeii iuţi, care conţin o substanţă chimică numită capsaicină. Aceasta are capacitatea de a creşte producţia de energie. Aplicată regulat în cantităţi semnificative şi cu masajul de rigoare, reduce inflamaţiile şi activează repararea celulară având prin urmare un potenţial foarte mare de conturare a corpului şi minimizare a celulitei.

Iedera
Iedera este o plantă pe care o zărim cel mai adesea pe clădiri şi ne încântă privirile cu verdeaţa şi bogăţia ei. Deşi clădirilor le ţine umezeală, iedera este o plantă minune care luptă agresiv cu celulita, minimizând-o semnificativ. Planta poate fi folosită sub formă de tratamente naturiste (tincturi, creme, infuzii). Iedera dispune de proprietăţi antiinflamatorii, astringente, care vindecă ţesutul şi restaurează elasticitatea pielii.

Uleiul de struguri
Uleiul de struguri este extras din seminţele de struguri care sunt eliminate în cursul procedurii de producere a vinului. Este un ulei dulce-mirositor cu o aromă uşoară de nucă. Este non-gras şi luminos în textură, ceea ce îl face un ulei excelent pentru masaj. De asemenea textura lui face ca uleiul să fie absorbit foarte rapid de piele. Este bogat în acid linoleic, care este un acid gras esenţial ce ajută la întineriea pielii şi este esenţial pentru hidratare. Acesta conţine de asemenea cantităţi mari de vitamina E, flavonoide si antioxidanţi, toate acestea contribuind la restructurarea şi regenerarea celulelor pielii. Ca urmare, uleiul de struguri este recomandat în terapiile cu masaj pentru tratarea celulitei, având efecte pozitive rapide şi de durată.

Ovăzul cu miere

Această combinaţie delicioasă este exact scrub-ul de care are nevoie pielea ta pentru a trata celulita, dar nu numai – acesta este benefic şi în eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii, catifelând-o. Proprietăţile astringente ale mierii vor trata de asemenea afecţiunile cutanate, mierea fiind un prieten foarte bun al pielii cu tendinţe acneice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Vopsitul cu Henna: pro şi contra
Vopsitul cu Henna: pro şi contra
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”