Alege cel mai bun ulei pentru masaj

Uleiul de masline este un ulei foarte hranitor pentru piele.
  • Publicat:
Alege cel mai bun ulei pentru masaj
Alege cel mai bun ulei pentru masaj

Exista mai multe tipuri de ulei pe care le poti folosi pentru masajul fetei sau al corpului, iar alegerea celui mai bun dintre acestea poate fi destul de dificila. Afla in continuare care sunt tipurile standard de ulei pentru masaj si cum poti decide care e cea mai buna varianta pentru tine.

Unele dintre cele mai comune uleiuri de masaj folosite pe scara larga sunt: uleiul de masline, uleiul de migdale, uleiul de avocado, uleiul din seminte de struguri, uleiul din germeni de grau, uleiul din macese si uleiul din primula de seara.

Fiecare dintre acestea are propriile avantaje, dar unele au contraindicatii specifice si deci nu ar trebui folosite in cazul anumitor persoane.

Uleiurile la care ne referim sunt uleiuri de baza si nu trebuie confundate cu cele esentiale folosite in aromaterapie. Uleiurile esentiale sunt extracte din plante specifice ce au fost distilate pentru a produce “esenta de planta” foarte pura si puternica.

In masajul aromaterapeutic, unul sau mai multe dintre aceste uleiuri esentiale sunt adaugate in cantitati foarte mici la o baza de ulei pentru a produce un anumit efect (fizic sau emotional) pentru persoana asupra careia se realizeaza masajul.

Uleiul de migdale
Este unul dintre cele mai utilizate uleiuri de masaj pentru ca are o densitate medie si, prin urmare, permite o buna alunecare a mainilor. Dar nu ar trebui folosit in cazul persoanelor alergice la nuci sau la orice altfel de seminte.

Uleiul din seminte de struguri
Este o buna alternativa la uleiul de migdale pentru ca are o densitate mai usoara si e foarte putin probabil sa provoace reactii sau alergii ale pielii. Asta inseamna ca este foarte bun si pentru masajul bebelusilor.

Uleiul din seminte de struguri ca si cel din migdale sunt cele mai comune tipuri de ulei de masaj si probabil cele care iti vor fi primele oferite daca intrebi de “ulei de masaj” intr-un magazin.

Uleiul de masline

Acesta este un ulei foarte hranitor pentru piele. Cu toate acestea, el are o densitate destul de groasa si poate fi lipicios la utilizare. Avand in vedere ca nu este susceptibil sa cauzeze vreo reactie alergica este, de asemenea, bun si pentru copii (chiar si nou-nascuti). Si, desigur, are avantajul de a fi unul dintre cele mai ieftine uleiuri de masaj. Poti sa-l folosesti chiar pe cel pe care-l ai in dulapul din bucatarie!

Uleiul de avocado
Un ulei de masaj foarte bogat, si deci cel mai potrivit pentru pielea matura sau pielea foarte uscata. Nu trebuie insa folosit de persoanele care sufera de acnee, pentru ca poate fi prea gras pentru pielea acestora.

Uleiul din germeni de grau

Contine o cantitate mare de vitamina E si este un excelent ulei de masaj folosit pentru pielea afectata de soare, pentru ca ajuta la repararea daunelor produse in urma expunerii la soare si imbunatateste starea generala a pielii.

Uleiul de macese

Un alt ulei de masaj excelent pentru repararea daunelor provocate de expunerea la soare. El este foarte bun insa si pentru pielea cu cicatrici, in special pentru cicatricile provocate de acnee. Cu toate acestea, este unul dintre cele mai scumpe uleiuri de masaj.

Uleiul din primula de seara

Este plin de fitoestrogeni si grozav pentru femeile aflate la menopauza. Pe de alta parte, el nu trebuie folosit de femeile insarcinate sau care incearca sa ramana insarcinate, deoarece continutul hormonal ridicat al acestuia poate avea efecte negative.

Deci, dupa cum poti vedea, cel mai bun ulei de masaj variaza in functie de situatie. Daca esti la inceput si vrei un ulei de masaj simplu, bun in orice situatie, atunci alege unul cu o baza de ulei din seminte de struguri pentru ca este usor, are o rata foarte mica la alergii si este o baza excelenta pentru uleiurile esentiale.

Citeste si Ce tip de masaj ti se potriveste?
              Ma gandesc la mine

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”