Autobronzant: cum să-ţi creezi cel mai eficient produs acasă!

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu una, mi-aş dori din toată inima să fiu bronzată în fiecare zi a anului! Ştiţi voi, acel bronz ciocolatiu care te face să arăţi incredibil indiferent de ce rochie alegi să porţi, sau de coafura la care „ai muncit” din greu. După părerea mea, o fată bronzată arată incredibil chiar şi în pijamale şi fără strop de mascara!
  • Publicat:
Autobronzant: cum să-ţi creezi cel mai eficient produs acasă!

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu una, mi-aş dori din toată inima să fiu bronzată în fiecare zi a anului! Ştiţi voi, acel bronz ciocolatiu care te face să arăţi incredibil indiferent de ce rochie alegi să porţi, sau de coafura la care „ai muncit” din greu. După părerea mea, o femeie bronzată arată incredibil chiar şi în pijamale şi fără strop de mascara!

Dar cum facem să obţinem acest bronz dacă nu locuim în Maldive 12 luni pe an, nu mergem la solar pentru că ştim deja ce efecte nocive are şi ne-am cam săturat să dăm banii pe produsele cosmetice scumpe şi care lasă pete nedorite?
Raspunsul e unul dintre preferatele mele: ne facem propriul autobronzant, la noi acasă!

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

Utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole, afla efectele sale.

5 metode prin care îţi poţi schimba culoarea părului fără vopsea

Te-ai săturat de culoarea părului şi ai vrea să îi dai un nou suflu, poate câteva reflexe sau pur şi simplu vrei să îl închizii cu 2-3 nuanţe? Iata 5 alternative naturale.

Deci, dacă îţi doreşti un bronz frumos, ciocolatiu şi cu buget redus, iată ce trebuie să faci!

Nu e nevoie să pierzi prea mult timp şi nici să cheltui o avere. Ai nevoie de câteva „ingrediente” simple, pe care le ai probabil deja acasă, de puţină îndemânare şi de „reţetele” următoare!

Şi partea cea mai bună este că nu există riscul să devi „portocalie” – lucru care probabil ţi s-a întâmplat măcar o dată de la produsele cumpărate –, poţi obţine exact culoarea dorită, adăugând sau scăzând cantitatea ingredientelor folosite, este mult mai ieftin şi, cel mai important, ştii că nu conţine nici un fel de chimicale care ţi-ar putea deteriora pielea catifelată!

Autobronzant cu cremă de cacao

Aceasta este una dintre cele mai simple „reţete” de autobronzant. Ai nevoie doar de două ingrediente: o loţiune simplă de corp şi puţină pudră de cacao.

  • Combină  ½ cană de loţiune de corp cu 1/3 cană de pudră de cacao.
  • Amestecă-le bine, având grijă să nu rămână bulgări de cacao neomogenizaţi.
  • Ajustează reţeta astfel încât să obţii exact culoarea dorită (pentru o nuanţă mai închisă, adaugă mai multă pudră de cacao, iar pentru o nuanţă mai deschisă, adaugă mai multă loţiune de corp). În recipient, loţiunea obţinută la început poate părea destul de închisă, dar vei vedea că după ce o vei întinde pe tot corpul, culoarea acesteia se va uniformiza şi „modela” în funcţie de tenul tău.
  • Pentru un „bronz” mai îndelungat, aplică loţiunea în fiecare zi.
  • O poţi păstra într-un borcan, sau un recipient de la o loţiune anterioară şi o poţi folosi de mai multe ori.

Spray-autobronzant cu morcovi

Autobronzantele sub formă de spray sunt chiar mai eficiente decât loţiunile obişnuite deoarece, în cazul lor, există un risc şi mai mic de a obţine un aspect de piele pătată. De asemenea, în cazul uleiului, ai nevoie de o cantitate mult mai mică pentru a acoperi întregul corp şi este, totodată, mult mai simplu de aplicat, pulverizându-l după fiecare duş.

Ingrediente:

  • 2 litri de apă
  • 8 morcovi
  • 1 ½ cană de zahăr brun

Instrucţiuni:

Pune apa la fiert, iar în momentul când începe să clocotească, adaugă morcovii tăiaţi felii şi zahărul. Lasă apoi să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 2 ore, până se formează pastă. După răcire, separă pasta de surplusul de apă cu ajutorul unei site. Pune acest amestec într-un tub de spray (îl găseşti la orice magazin de bricolaj.

Pentru un efect îndelungat, aplică autobronzantul creat în fiecare săptămână.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân