Care este coafura pe care o poţi alege când mergi la sală

Când mergi la sală, optează pentru o coafură cât mai simplă şi nu te spăla pe cap înainte de antrenament. Ba mai mult, dacă foloseşti eşarfe, optează pentru una din bumbac, care absoarbe umiditatea.
  • Publicat:
Care este coafura pe care o poţi alege când mergi la sală

Când mergi la sală, optează pentru o coafură cât mai simplă şi nu te spăla pe cap înainte de antrenament. Ba mai mult, dacă foloseşti eşarfe, optează pentru una din bumbac, care absoarbe umiditatea.

”Aplicaţi un produs înainte de antrenamentul la sală. De ce? Sodiul din transpiraţie vă poate deshidrata părul, aşa că este întotdeauna o idee bună să aplicaţi o loţiune pe lungimi înainte de a intra în sala de sport”, spune Violeta Pavlovici, hairstylist Londa Professional.

Folosirea unui astfel de produs durează doar câteva secunde, iar părul tău va fi mai hidratat şi mai uşor de coafat.

Ştim că vrei să arăţi impecabil tot timpul, dar este important să fii atentă la unele detalii dacă vrei ca părul tău să arate bine după sală.

”Dacă aveţi părul ondulat spre creţ şi în mod normal vă antrenaţi purtând o eşarfă de mătase, înlocuiţi-o cu una din bumbac, care absoarbe umiditatea’’, mai precizează Violeta Pavlovici.

Coafura la care apelează cele mai multe dintre noi când mergem la sală (coada de cal) poate arăta impecabil şi după antrenament. Iată care este soluţia:

”Dacă părul este prins într-o coadă de cal şi începe să se electrizeze îl poţi domoli cu un fixativ. Periază părul după antrenament, prinde-l într-o coadă de cal şi pulverizează puţin fixativ. Părul tău va arăta total diferit’’, adaugă hairstylistul

Specialiştii mai recomandă să nu te speli pe cap înainte de a merge la sală, ci să aştepţi după antrenament. Părul proaspăt spălat este prea moale ca să stea cum îl prinzi şi mai mult te va încurca la sală.

În plus, nu este recomandat să te speli foarte des pe cap. De ce?  Pentru că există riscul ca firul să se subţieze şi devină casant.

Dacă nu ai timp să te speli pe cap după antrenament, şamponul uscat îţi va da mai mult volum şi vei scăpa de impresia de păr gras.

Accesorii şi produse de hairstyling care n-ar trebui să lipsească din geanta ta de sală:

  • Elastice de păr
  • Agrafe de diverse forme şi dimensiuni
  • Bentiţe
  • Şampon  şi balsam în varianta travel siz
  • Un tub mic de fixativ
  • Şampon uscat
  • Loţiune de tip leave-in pentru hidratare intensă
  • Spray de styling
Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”