Csid iti recomanda o cura de apa termala

Cu ajutorul apelor termale se pot trata probleme de natura reumatologice (mai ales traumatismele osteo-articulare), afectiuni respiratorii, flebologice, etc.
  • Publicat:
Csid iti recomanda o cura de apa termala
no title

S-au intors in forta leacurile naturale, asa ca trebuie sa profitam din plin de sursele inepuizabile ale naturii! Daca nu ai apelat inca la termalism, e timpul sa o faci. Corpul tau iti va multumi pentru asta!

Fara agenti chimici, fara factori agresivi si fara efecte secundare, cura de apa termala se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent de varsta.

Folosind drept sursa apa minerala netratata, poti beneficia de diverse tratamente: dusuri, bai, aplicari de namol, fizioterapie, pulverizari, terapie prin aerosol, inhalatii.

Termalismul este recomandat in principal pentru tratamentul unor maladii cronice, intrucat in aceste cazuri tratamentul medicamentos este fie insuficient, fie prea greu de suportat de bolnav.

Cu ajutorul apelor termale se pot trata probleme de natura reumatologice (mai ales traumatismele osteo-articulare), afectiuni respiratorii, flebologice (venelor varicoase), dermatologice, afectiuni digestive si metabolice, probleme renale, boli cardio-vasculare, afectiuni psihosomatice, neurologice, ginecologice, sau chiar cele de natura buco-linguale.

Apa termala este si un bun aliat al paritilor, intrucat da rezultate si in cazul problemelor de crestere si dezvoltare ale copiilor.

Pe langa aceste virtuti, medicina termala mai confera si alte beneficii asociate:

O reducere a durerilor. O cura termala actioneaza eficace asupra a numeroase patologii (alergii, astm, artroze, reumatism)

Un consum mai redus de medicamente. Folosita ca un complement al tratamentelor clasice, termalismul constituie o alternativa la absorbtia de medicamente.

O bunastare pe plan psihic. O cura de apa termala are avantajul ca scoate problemele din contextual lor obisnuit si actioneaza astfel in sensul unei imbunatatiri a calitatii vietii si a psihicului. 

O ameliorare a igienei de viata. Pe toata durata curei, pacientul invata cum sa traiasca cu boala sa si cum sa o ingrijeasca de unul singur.

In plus, pe langa utilizarile medicale si terapeutice, termalismul a prins contur in ultimul timp si pe latura de agreement. Oamenii merg la statiuni termale pentru relaxare, slabire, eliberarea de stres sau repunerea in forma. In aceste scopuri, unele centrele termale au jacuzzi, piscine cu apa termala, spa-uri, saune.

Asa ca, daca vrei sa iti petreci cat mai sanatos vacanta de vara aceasta, poti apela cu incredere la o statiune termala!

Citeste si Pielea sensibila cere apa termala cu seleniu

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”