Cum să diminuezi ridurile: 5 soluţii practice

Află cum poţi să încetineşti apariţia ridurilor noi şi ce ai de făcut pentru a le diminua pe cele existente deja, cu 5 soluţii pratice şi la îndemâna ta.
  • Publicat:
Cum să diminuezi ridurile: 5 soluţii practice
Riduri pronunțate între ochi, cu pete între ele, pori dilatați și piele uscată cu multe riduri fine sub ochi, pleoape căzute, riduri foarte adânci de la nas la gură și obraji uscați și roșiatici, brăzdați de riduri fine – toate acestea sunt semne ale abuzului de vin roșu.

Dacă vrei să ai o piele frumoasă şi, mai ales, sănătoasă, trebuie să ţii cont de câteva lucruri de bază şi să introduci în rutina ta zilnică obiceiuri benefice. Astfel, ridurile vor întîrzia să apară, iar cele existente deja se vor diminua vizibil. Iată ce trebuie să faci:

Adoptă o rutină de îngrijire la de la care să nu te abaţi

Aceasta trebuie să conţină lucruri de bun simţ precum:

  • evitarea expunerii prelungite la soare, mai ales la orele prânzului
  • folsirea zilnică a unei creme cu factor de protecţie solară, nu doar vara, ci în fiecare zi în care ieşi din casă, pentru că soarele este periculos şi iarna, spre exemplu, nu doar vara
  • poartă haine care să te protejeze de soare, deci care să acopere o suprafaţă de piele cât mai mare
  • nu fuma
  • foloseşte cremă hidratantă

Dormi pe spate

Când dormi în anumite poziţii noaptea după noapte, acest obicei conduce la „linii de somn” – riduri care devin gravate în straturile superioare ale pielii şi nu se estompează odată ce te trezeşti. Somnul pe o parte duce în cele din urmă la riduri pe obraji şi bărbie, în timp ce dacă dormi cu faţa în jos ai şanse mari să te trezeşti cu o frunte brăzdată. Aşadar, cea mai potrivită poziţie de somn  pentru tenul tău este cea pe spate.

Mănâncă mai mult somon

Somonul (împreună cu alţi peşti de apă rece) este o sursă excelentă de proteine, care vor contribui la regenerarea straturilor de piele şi vor spori rezistenţa acestora. Somonul are, de asemenea, o mulţime de acizi graşi omega-3. Experţii spun că acizii graşi esenţiali hrănesc pielea şi o păstrează fermă şi tânără, ceea ce poate ajuta la reducerea ridurilor.

Foloseşte ochelari pentru  computer şi pentru lectură

Orice expresie facială pe care o faci de mai multe ori (cum ar fi încruntatul sau mijitul ochilor atunci când nu vezi foarte bine) are efecte asupra muşchilor faciali şi face caneluri sub suprafaţa pielii. În cele din urmă aceste caneluri devin riduri. Aşadar păstrează ochii relaxaţi: poartă ochelari de citit dacă ai nevoie de ei. Şi foloseşte ochelari de soare: aceştia îţi protejează pielea subţire şi sensibilă din jurul ochilor şi împiedică daunele provocate de soare.

Schimbă cafeaua pentru cacao

Chiar dacă nu îţi poţi imagina ziua fără câteva ceşti de cafea aromată, înlocuieşte măcar două dintre acestea cu băuturi pe bază de cacao, care sunt nu doar gustoase, ci ajută la reducerea ridurilor. Studiile au arătat că boabele de cacao au niveluri ridicate de doi antioxidanţi (epicatechină şi catechină), care protejează pielea de daunele provocate de soare, îmbunătăţesc fluxul sanguin către celulele pielii, menţin umezeala şi fac pielea să arate şi să se simtă mai fină.

Foto: 123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”