Despre parfumuri si haine fine

Franta este tara parfumurilor, insa capitala aromelor fine este Grasse. Muzeul International al Parfumurilor de aici este un martor olfactiv al trecutului, prezentului si viitorului.
  • Publicat:
Despre parfumuri si haine fine
Despre parfumuri si haine fine

Intr-o frumoasa dimineata de primavara, am avut ocazia sa fac un tur al Muzeului International al Parfumurilor din Grasse si sa intru in contact cu o altfel de istorie a lumii. O istorie parfumata cu flori de portocal, levantica, tamaie, trandafir si iasomie, bergamota si iris. Concluzia: viata este mai frumoasa atunci cand esti inconjurat de parfum!

Franta este tara parfumurilor, insa capitala aromelor fine este Grasse. Muzeul International al Parfumurilor de aici este un martor olfactiv al trecutului, prezentului si viitorului. Cele 50.000 de marturii te poarta in cele mai vechi timpuri – atunci cand prin parfum se comunica cu Zeul Suprem ori in perioada Mariei Antoaneta – mare iubitoare de lux si a delicatei arome amarui a florilor de portocal.

Flacoane de parfumuri provenite de la egipteni, greci, romani, masinarii de distilat, manuscrise, camerele intunecate, multe secrete bine pastrate, faimoasa trusa de calatorie a Mariei Antoaneta si gradina cu portocali si mandarini transforma experienta intr-una speciala.

Calatoria olfactiva depaseste si prezentul (sunt expuse cele mai in voga parfumuri din lume) si te poarta spre aromele viitorului. In plus, in cadrul muzeului poti crea propriile parfumuri. De ce nu? Nu se stie niciodata ce talente ascunse poti descoperi!

De altfel, astazi vrem mai mult ca niciodata sa purtam parfumuri bune, ce ne reprezinta personalitatea si care isi pastreaza cat mai mult timp notele.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”