Fereşte-te de substanţele toxice din cosmetice!

Etichetele de pe produsele cosmetice şi produse de îngrijire corporală sunt un cod greu de descifrat. Industria este atât de ambiguă încât de obicei este imposibil să ai încredere în revendicările pe care producătorii le atestă pe etichetele produselor lor. Un cuvânt, cum ar fi "natural" poate fi folosit de oricine pentru orice. Chiar şi "organic" induce în eroare. Companiile ar trebui să utilizeze o etichetă ecologică numai în cazul în care toate ingredientele sunt certificate organic. Iată care sunt cele mai dăunătoare ingrediente aflate în produsele cosmetice pe care este bine să le evităm pe cât posibil!
  • Publicat:
Fereşte-te de substanţele toxice din cosmetice!

Etichetele de pe produsele cosmetice şi produse de îngrijire corporală sunt un cod greu de descifrat. Industria este atât de ambiguă încât de obicei este imposibil să ai încredere în revendicările pe care producătorii le atestă pe etichetele produselor lor. Un cuvânt, cum ar fi „natural” poate fi folosit de oricine pentru orice. Chiar şi „organic” induce în eroare. Companiile ar trebui să utilizeze o etichetă ecologică numai în cazul în care toate ingredientele sunt certificate organic. Iată care sunt cele mai dăunătoare ingrediente aflate în produsele cosmetice pe care este bine să le evităm pe cât posibil!

Se consideră că un produs este „natural” sau „organic” atunci când minim 70% dintre ingredientele sale sunt organice. Cu toate acestea, restul de 30% lasă suficient spaţiu pentru substanţe toxice care acţionează extrem de dăunător pentru sănătatea noastră.  De regulă industria are o abordare imorală, aducând produse toxice pe piaţă şi eliminându-le doar atunci când reclamaţiile devin tot mai dese. Nu aştepta ca produsele tale preferate să nu se mai producă pentru a înceta să le foloseşti. Verifică acum ingredientele şi află adevărul despre acestea.

Gudronul: Un cunoscut cancerigen interzis în UE, dar încă utilizat în America de Nord. Acesta este folosit în tratamentele pentru piele uscată şi în şampoanele anti-păduchi şi anti-mătreaţă.

DEA / TEA / MEA: agenţi susceptibili a fi cancerigeni folosiţi ca emulsificatori şi agenţi spumanţi pentru şampoane, geluri de duş şi săpunuri.

Formaldehida: Carcinogen şi iritant, acest compus este găsit în produsele pentru unghii, produsele de colorare a părului, adezivi pentru gene false şi chiar şampoane. Din fericire, este interzis în UE.

Parfum: Parfumul este extrem de des întâlnit în produsele cosmetice. Estre strâns legat de durerile de cap, ameţeli, astm şi alergii. Evită produsele care conţin parfum în special dacă pielea ta este sensibilă!

Hidrochinonă: Folosită pentru deschiderea culorii pielii. Interzisă în Marea Britanie, aceasta a fost evaluată drept unul dintre cele mai toxice ingrediente aflate în produsele cosmetice, fiind legat de cancer şi toxicitatea reproductivă.

Plumb: Cunoscut drept cancerigen, acesta este găsit în ruj şi produsele de colorare a părului, dar niciodată listat pentru că este un contaminant, nu un ingredient.

Mercur: Alergen cunoscut care afectează dezvoltarea creierului. A fost găsit în rimel.

Ulei mineral: Este un produs petrolier care este folosit în uleiul pentru copii, creme hidratante, geluri de styling. Odată aplicat, el afectează capacitatea pielii de a elibera toxine.

Oxybenzone: Ingredient activ în produsele de protecţie solară chimice care se acumulează în ţesuturile grase şi este legat de alergii, deficienţele hormonale, distrugerile celulare şi chiar greutate mică la naştere.

Parabeni: Folosiţi drept conservanţi, aceştia sunt găsiţi în foarte multe produse. Sunt legaţi de cancer, tulburările endocrine şi toxicitatea pentru reproducere.

Paraphenylenediamine (PPD): Folosit în produsele pentru păr şi coloranţi, dar toxic pentru piele şi sistemul imunitar.

Extract din placentă: Folosit în unele produse pentru piele şi păr, dar legat de perturbarea endocrinelor.

Polietilen glicol (PEG): Potenţiator de penetrare utilizat în multe produse, este adesea contaminat cu 1,4-dioxan şi oxid de etilenă, ambele fiind substanţe cancerigene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”