Greşeli din ritualul de îngrijire a părului acasă

Un păr frumos este în primul rând un păr curat, îngrijit şi sănătos. Dar tu ştii oare cum să îţi îngrijeşti părul ca la carte? Iată câteva sfaturi de la Arabella Zadic, stilist Wella Professionals România.
  • Publicat:
Greşeli din ritualul de îngrijire a părului acasă

Un păr frumos este în primul rând un păr curat, îngrijit şi sănătos. Dar tu ştii oare cum să îţi îngrijeşti părul ca la carte? Cum să îl speli, cum să îl stilizezi corect?

Iată câteva sfaturi de la Arabella Zadic, stilist Wella Professionals România.

Greşit: Înainte de a-l usca, multe doamne îşi freacă puternic părul cu prosopul. E o greşeală gravă! Deoarece, această acţiune afectează iremediabil suprafaţa firului de păr, făcându-l casant şi fragil.

Corect: Abordarea corectă este aceasta:  tamponează uşor părul cu prosopul ca să elimini excesul de apă, de sus în jos, spre vârfuri.

Greşit: Nu îţi strânge părul în coadă atunci când e ud. Şi mai ales, nu cu un elastic. De ce? În acest stadiu firul de păr este extrem de sensibil şi se poate rupe foarte usor. Usucă-l mai întâi, aplică o loţiune uşoară după care îl poţi strânge.

Corect: Foloseşte produsele potrivite tipului tău de păr. De exemplu, un fir subţire are nevoie de produse light, care se pulverizează şi oferă volum. Pe de altă parte, un păr rebel, gros, greu de domolit are nevoie de un produs cremos ce oferă hidratare şi control. Cum şi când le foloseşti? Musai pe părul umed! Ca să te bucuri de o distribuire mai uniformă a acestora.

Corect: Aplica întotdeauna un produs cu protecţie termică pe părul uscat, înainte de a folosi placa sau ondulatorul. Şi nu vorbim de o chestiune de alegere, ci de o obligaţie! Altfel, părul va fi supus unui şoc termic foarte mare şi îşi va pierde hidratarea. Urmarea? Un păr extrem de uscat, care se va rupe uşor.

Greşit: Nu folosi cantităţi prea mari de produs de styling. De ce? Pentru că acestea, îţi vor încărca părul şi îl vor face gras şi se va încurca apoi mai uşor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”