Machiaj natural pentru orice tip de ten – cum obții un aspect natural?

  • Publicat:
  • Actualizat:
Machiaj natural pentru orice tip de ten - cum obții un aspect natural?
Sursa foto: Shutterstock

Cea mai nouă tendință pentru sezonul cald este… naturalețea, deci machiaj natural. Acest tip de machiaj este numit si machiaj „nude” și nu este plictisitor, nici comun. Secretul constă în abilitatea de a găsi și potrivi nuanțele.

Alege o paletă de culori care să fie cât mai apropiată de nuanţa pielii tale şi nu face excese. Regula este variabilă pentru absolut fiecare zonă a feţei. Aşadar, rimelul, fardul, fardul de obraz şi rujul sau lipgloss-ul trebuie să se completeze unul pe altul, iar toate să evidenţieze în mod natural trăsăturile feţei.

Machiaj natural dacă ai pielea deschisă la culoare

Începe prin a aplica un strat subţire de fond de ten pe toată suprafaţa feţei, sau doar în zona T, în cazul în care ai ten mixt. Adaptează tipul de fond de ten pe care îl foloseşti la maniera în care se prezintă tenul.

Dacă ai ten gras, foloseşte un produs special destinat acestui tip de ten, care controlează secreţia de sebum. Regula este valabilă şi la celelalte tipuri de ten.

Aşadar, după ce ai aplicat stratul fin de fond de ten, o pudră cu acoperire light te poate ajuta să conferi pielii un aspect mat. Trebuie însă să ştii că ultimele tendinţe în domeniu promovează un aspect translucid al feţei, motiv pentru care poţi folosi o pudră irizantă.

Apoi, machiază ochii. Foloseşte o culoare neutră, un pic mai închisă decât nuanţa ochilor. Aplică unul sau două straturi de mascara şi apoi machiază buzele folosind lipgloss de culoare roz pal.

Recomandare: Persoanele cu tenul deschis la culoare pot părea că au ochii înroşiţi, din cauza contrastului dintre pielea pală şi culoarea pleoapei superioare. Pentru a camufla această diferenţă de culoare, poţi folosi un creion pentru contur de culoarea pielii.

În ceea ce priveşte uşurinţa cu care se observă cearcănele la persoanele cu pielea deschisă la culoare, există posibilitatea ca acestea să apeleze la un caton corector sau la un anticearcăn.

Produsele de acest fel s-au diversificat foarte mult, în prezent existând varianta lichidă, puternic hidratantă, indicată oricărui tip de ten.

Machiaj natural dacă ai pielea de nuanță medie

Începe prin a întinde pe faţă un strat subţire de fond de ten translucid, adică având putere de acoperire superficială; poţi folosi şi o pudră cu aceleaşi calităţi.

Pentru buze, alege un gloss de culoare auriu-arămie, pentru a da un pic de culoare. Foloseşte apoi blush arămiu şi fard de culoare asemănătoare, însă nu metalizat.

Liniile trebuie să fie estompate şi fine. Accentele sunt aproape inexistente, iar acest aspect este ceea ce impune machiajul nude ca fiind în tendinţe acest sezon. Încheie prin aplicarea a două straturi de mascara maro sau foloseşte rimel negru.

Recomandare: Poţi „accesoriza” lookul final prin a adăuga câteva accente de fard colorat mai puţin intens decât nuanţa folosită pe toată suprafaţa pleoapei. Accentuează doar capătul ochiului, pentru a scoate în evidenţă conturul natural al acestuia.

În ceea ce priveşte asortarea cu părul, tenul mediu ca nuanță se potriveşte foarte bine cu buclele cu aspect cât mai natural.

Pentru a obţine acest efect al părului, nu îl usca mecanic şi aplică spumă fixatoare, aranjându-l cu mâinile. Se va usca singur şi în acelaşi timp îşi va păstra lookul natural.

Machiaj natural dacă ai pielea închisă la culoare 

Pentru început, aplică un fond de ten hidratant pe toată suprafaţa pielii pentru a acoperi eventualele diferenţe de colorit. După ce ai uniformizat culoarea de fond, accentuează zona obrajilor pentru a scoate în evidenţă pomeţii.

Foloseşte apoi pudra bronzantă în zona frunţii, a obrajilor şi a bărbiei pentru a oferi feţei un aspect irizant.

Pentru ochi, poţi alege tonuri calde de maro şi vişiniu, fără să faci exces de cantitate sau de culoare. Două straturi de mascara şi este suficient. În ceea ce priveşte zona buzelor, aplică un strat generos de gloss în ton cu restul nuanţelor folosite.

Recomandare: Acordă o atenţie deosebită alegerii culorii fardului pe care urmează să îl foloseşti. Optează pentru culori calde şi reţine că cea mai indicată nuanţă este cea a strugurelui copt.

Pentru a preveni uscarea părului închis la culoare, apelează la un balsam special care nu trebuie îndepărtat după spălarea pe cap. Nu este recomandat să foloseşti spray-uri pentru coafat şi nici geluri de fixare a părului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Biotina, prietenoasă sau nu cu tenul?
Biotina, prietenoasă sau nu cu tenul?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân