Mătreaţa: tratamente naturale

Mătreaţa și tratamentele naturale reprezintă un subiecte fierbinte. În loc să cheltui o avere pe produse care ar putea să nu funcţioneze, încearcă să scapi de mătreață cu 3 tratamente naturale!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mătreaţa: tratamente naturale

Indiferent de coafura sofisticată pe care o ai într-o zi, de outfit-ul perfect şi de machiajul lipsit de defecte, nimic nu îţi ruinează mai tare starea de spirit decât apariţia mătreţii. Mâncărimile, scalpul iritat, cascada de „fulgi” albi de pe umerii tăi, grija constantă că cei din jurul tău vor observa această problemă, toate provoacă un disconfort imens.

Există sute de produse anti-mătreaţă pe piaţă. Unele dintre ele funcţionează perfect, altele nu funcţionează deloc. Unele funcţionează o perioadă, apoi nu mai au nici un efect.

Dacă te-ai săturat să arunci banii pe produse scumpe, dar ineficiente şi dacă vrei să scapi de problema asta o dată pentru totdeauna, îţi propun să încerci şi câteva tratamente naturale. Şi pentru că mătreaţa este cauzată de o varietate de factori diferiţi, ar trebui să le încerci pe fiecare dintre ele şi să vezi care este cel mai potrivit pentru tine!

Mătreața și tratamente naturale: tratamentul cu oţet de mere

De ce  funcţionează: La fel ca şi în cazul sucului de lămâie, oţetul de mere ajută la lupta împotriva mătreţii prin reglara pH-ului la nivelul scalpului. De asemenea, ajută la îndepărtarea celulelor de piele moartă, iar proprietăţile sale anti-fungice ajută şi la reducerea mâncărimilor şi iritaţiei formate pe scalp în momentul apariţiei mătreţii.

Cum să-l foloseşti: Amestecă părţi egale de oţet de mere cu apă potabilă şi pune soluţia obţinută într-un recipient de tip spray. După ce ţi-ai spălat părul, sau l-ai udat bine, aplică amestecul pe toată suprafaţa părului, de la rădăcini până la vârfuri, având grijă să nu îţi ajungă în zona ochilor. Masează-ţi apoi scalpul uşor şi lasă soluţia să acţioneze timp de aproximativ 5 minute înainte de clătire. Ca un bonus, oţetul de mere îţi va lăsa părul moale şi strălucitor şi este un tratament fantastic pentru păr chiar şi în cazul persoanelor care nu se confruntă cu problema mătreţii.

Ulei din arbore de ceai

De ce funcţionează: Uleiul din arbore de ceai reduce inflamaţia şi tratează mătreaţa îndepărtând sursa acesteia, indiferent dacă vorbim despre fungi, bacterii sau pur şi simplu un scalp iritat. Bonus? Miroase INCREDIBIL – mentolat şi fresh!

Cum să-l foloseşti: Cel mai minunat lucru atunci când vine vorba de uleiul din arbore de ceai este faptul că îl poţi folosi pentru a transforma cu uşurinţă şamponul tău preferat într-un şampon anti-mătreaţă. Adaugă câteva picături din acest ulei-minune în cantitatea de şampon pe care o foloseşti de obicei la o spălare şi voila! Şamponul tău obişnuit tocmai a devenit un remediu magic anti-mătreaţă!

Remedii naturale: mască de păr cu miere

De ce funcţionează: Mierea este un hidratant natural, anti-bacterial, anti-inflamator şi un bun „vindecător”. Mierea poate fi transformată cu uşurinţă într-o mască super hidratantă, deci este remediul perfect dacă sursa mătreţii tale este un scalp uscat şi iritat.

Cum să o foloseşti: Amestecă o lingură de miere şi două linguri de ulei de cocos sau de măsline şi încălzeşte amestecul în cuptorul cu microunde timp de câteva secunde, până când este destul de cald şi de moale încât să poată fi întins uşor. Aplică mixtura pe scalp şi masează uşor timp de câteva minute, apoi acoperă-ţi scalpul cu o mască timp de aproximativ o oră. Clăteşte bine şi bucură-te nu doar de un scalp fără mătreaţă, ci şi de un păr moale şi strălucitor!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”