Perfect nails for perfect you

Pentru a fi o adevarata carte de vizita, mana trebuie mereu ingrijita si protejata. Clima si activitatile cotidiene o supun unei adevarate torturi. Pielea isi pierde din elasticitate si se usuca. Unghiile devin casante si sfaramicioase. Cuticulele se int
  • Publicat:
Perfect nails for perfect you
Perfect nails for perfect you

Reguli de aur
1 Pentru a evita ingalbenirea unghiilor, trebuie sa aplici inaintea ojei un strat baza cu rol de tratament.
2 Pentru a avea o cuticula neteda si nefranjurata, aceasta se toceste cu o freza speciala sau se impinge cu un baton de lemn uns bine cu ulei pentru cuticule. Evita taierea cuticulei cu foarfeca, fiindca prin taiere se stimuleaza cresterea ei.
3 Decuparea excesiva a colturilor si rotunjirea unghiilor va da nastere in timp la unghiile incarnate. Mai bine le lasi sa creasca cu bordul drept patrat.
4 La finalul manichiurii, pentru ca oja sa fie mai stralucitoare si mai rezistenta, se aplica un lac protector.
5 Fa-ti saptamanal manichiura la rece si, o data la doua saptamani, manichiura la cald. Este bine sa faci lunar un tratament cu parafina, care confera mainilor o piele neteda si fina.

Special in sezonul rece
Ai grija sa nu-ti lipseasca un set complet pentru ingrijirea zilnica a unghiilor: ulei pentru cuticule, apa emolienta, intaritor pentru unghii, gel calciu si o baza transparenta. In timpul iernii, aplica periodic:

Uleiul pentru cuticule – fiind pe baza de extracte de uleiuri esentiale de citrice, actioneaza impotriva deshidratarii cuticulelor. In plus, le face mai fine si mai suple. Utilizarea este simpla: se aplica pe conturul unghiei, se maseaza circular, apoi se impinge si se elimina pielea moarta cu un baton special din lemn.
Crema pentru maini si unghii – care are rolul de a catifela si hidrata epiderma. In acelasi timp asigura revitalizarea unghiei. Lupta cu eficacitate impotriva imbatranirii pielii. Se bazeaza pe un complex de vitamine si cheratina, de aceea se absoarbe rapid, lasand pielea supla si fina.
Crema reparatorie – este ideala pentru ingrijirea mainilor, fiind indicata atat impotriva frigului, cat si pentru o piele foarte uscata. Hidrateaza stratul superior al epidermei si ajuta la reinnoirea celulelor.

Nuante, forme si aplicatii in voga
Oja aurie – ca si in domeniul accesoriilor vestimentare, auriul este acum in top. Fie ca are irizatii de bronz, luciri de aur masiv sau tonuri de bej sclipitor. Asorteaza-le tinutelor sofisticate cu care te afisezi la petreceri.
Oja mov – se poarta tonurile de violet, pruna diamant, purpuriu, violaceu, lila, roz matinal, iris, vioriu. Unghiile tale vor avea stralucirea ametistului.
Oja neagra – rigorile modei vestimentare au dus la acest pas indraznet, iar acum manichiura cu oja neagra este foarte ceruta. Exista si nuanta mai „vesela” cu reflexe de grena si maro, numita tulipe noire.
Oja rosie – vrei sa te remarci de Ziua Indragostitilor cu un joc simpatic pe unghiile tale? Picteaza-ti unghiile in culoarea dragostei. Exista numeroase tonuri de oja rosie cu reflexe speciale: ciclamen, oranj si purpuriu.
Forma unghiei: se poarta bordul patrat sau cu tendinte trapezoidale, mai rar ascutit sau oval.
Decoruri adezive: fluturi, flori, animale, inimioare, arabescuri si alte aranjamente sofisticate pot innobila oricand o unghie simplu lacuita.
Paiete – pot fi rotunde, hexagonale, in forma de stelute, iar gama cromatica are in prim plan tonurile de roz, ciclam, fucsia, vernil, albastru, turcoaz, argintiu si auriu.
Piercing-ul – iti poti aplica pe unghii un clopotel, o floare, un diamant, o figura egipteana, un ursulet, o inimioara. You name it!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Laserul combate demodarea tatuajelor
Laserul combate demodarea tatuajelor
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”