Piele îngrijită: 6 reguli importante

Pielea ta are nevoie de mai multă atenţie în sezonul cald. Descoperă care este ritualul pe care trebuie să îl urmezi pentru a te bucura cât mai mult de bronzul obţinut!
  • Publicat:
Piele îngrijită: 6 reguli importante

Pielea are nevoie de o îngrijire aparte în această perioadă cu temperaturi extreme, iar asta pentru că şi în această ultimă lună de vară trebuie să se lupte cu efectul razelor ultraviolete, cu praful şi transpiraţia. Specialiştii Profihairshop cred că trebuie să urmezi un anumit ritual pentru ca pielea să emane sănătate, iar bronzul să se menţină cât mai mult! Iată care sunt paşii de la care nu trebuie să te abaţi!

Apa, în primul rând

Ştim cu toţii cât de importantă este apa pentru organism, dar ea joacă  un rol esenţial şi în modul în care arată pielea. Celulele pielii, ca majoritatea celulelor din corp, sunt formate în mare parte din apă (aproximativ 70%) şi, atunci când ea lipseşte, apar problemele, cum ar fi pielea uscată, subţire şi aspră, spentru că scade producţia de colagen şi de elastină – proteinele tegumentului. Este recomandat să bem 2 litri de apă pe zi, dar cantitatea poate fi diferită dacă practicăm sport sau transpirăm excesiv. Mai mult, renunţă la băuturile pe bază de cofeină deoarece provoacă deshidratare.

Curăţarea

Foloseşte un ulei-tratament pentru faţă, cu efect de curăţare şi de tonifiere asupra pielii. Uleiurile curăţă delicat tenul şi acţionează ca ser pentru a tonifia şi detoxifia pielea obosită şi demineralizată, având o compoziţie naturală. Mai mult, uleiul este perfect pentru tipurile de ten normal, uscat sau matur, dar şi pentru pielea sensibilă din jurul ochilor.

Mod de utilizare: masează produsul pe întreaga faţă, cu mişcări circulare şi blânde, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Exfolierea

Exfolierea este necesară pentru menţinerea pielii sănătoase. Ea constă în îndepărtarea celulelor moarte şi a murdăriei prezente pe piele, care nu dispar dacă te speli numai cu apă. Mai mult, îi oferă pielii o strălucire delicată. Foloseşte un gomaj pe bază de uleiuri organice, pe care-l aplici într-un strat subţire pe faţă.

Mod de utilizare: Masează cu vârful degetelor, timp de 1 minut. prin mişcări circulare şi blânde. Clăteşte cu apă călduţă la final, apoi repetă ritualul de 1-3 ori pe săptămână, ori de câte ori ai nevoie.

Mască hidratantă

Un alt mod prin care-ţi poţi îngriji pielea: aplică o mască pentru faţă, cu efect hidratant şi de curăţare intensă. Acest produs hidratează instantaneu şi restabileşte aspectul radiant al pielii, eliminând şi impurităţile din pori.

Mod de utilizare: Aplică un strat de mască pe tenul curat, proaspăt spălat, pe faţă şi gât, dar evită zona ochilor şi a buzelor. Lasă să acţioneze 5-10 minute, după care îndepărtează cu o dischetă demachiantă şi clăteşte cu apă călduţă, asta pentru a îndepărta reziduurile. Este recomandată folosirea de 3 ori pe săptămână.

Îngrijirea corpului

Pielea corpului are şi ea nevoie de îngrijire, motiv pentru care trebuie să foloseşti anumite produse care să menţină hidratarea şi catifelarea tegumentului. Pe lângă ritualul de zi cu zi mai poţi folosi produse destinate îngrijirii. Loţiunea pe bază de ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline şi extract de aloe vera poate fi o soluţie.

Mod de utilizare: Aplică pe pielea uscată şi masează prin mişcări circulate şi blânde până când loţiunea intră în tegument.

Îngrijirea mâinilor

Mâinele sunt cele mai expuse factorilor externi, sănătatea lor fiind afectată în timp, asta dacă nu se iau măsuri de precauţie. Şi, pentru că pielea mâinilor este la fel de sensibilă ca cea a feţei, este recomandat să foloseşti în fiecare zi produse specifice, crema fiind cea mai populară. Optează întotdeauna pentru creme nutritive şi hidratante care lasă pielea catifelată şi suplă.

Mod de utilizare: Pune în palmă puţină cremă, masează apoi până este absorbită de piele.

Pentru a evita problemele dermatologice şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire alege să-ţi îngrijeşti pielea cu produse destinate tipului de piele pe care-l ai.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”