Pregăteşte-ţi picioarele pentru vară! 7 paşi simpli pentru picioare pregătite de sandale

Ritualul de ingrijire nu este optional. Achizitionand produsele si ustensilele potrivite, poti recrea o pedichiura spa de lux chiar la tine acasa. Respecta ordinea pasilor si picioarele tale vor arata fabulos.
  • Publicat:
Pregăteşte-ţi picioarele pentru vară! 7 paşi simpli pentru picioare pregătite de sandale
Cativa pasi simpli pentru picioare pregatite de sandale

La fel ca şi zona bikini, picioarele tale au luat o pauză de hibernare în încălţările de iarnă. E timpul însă pentru dezgolirea lor acum în plin sezon al sandalelor.

Aşadar ritualul de îngrijire nu este opţional. Achiziţionând produsele şi ustensilele potrivite, poţi recrea o pedichiură spa de lux chiar la tine acasă.

Respectă ordinea paşilor şi picioarele tale vor arăta fabulos.

1. Începe prin curăţarea unghiilor cu dizolvant fără acetonă pentru îndepărtarea lacului de unghii. Foloseşte o pilă mare pentru a-ţi rotunji unghiile şi a obţine forma dorită. Slefuieşte în aceeaşi direcţie.

2. Umple o cădiţă de picioare dezinfectată cu jumătăţi egale de apă şi lapte integral suficient cât să acoperi gleznele. Tamponează fiecare deget de la picior cu ulei de cuticule şi înmoaie-ţi picioarele timp de 5 minute.

3. Scoate pe rând câte un picior din cădiţă şi împinge uşor înapoi cuticulele cu un beţişor de lemn. Freacă fiecare deget cu un strop de alcool sanitar şi apoi îndepărtează excesul de piele crescut în jurul unghiilor. Nu exagera!

4. Exfoliază-ţi tălpile picioarelor cu scrub. Îndepărtează apoi bătăturile de pe călcâie şi de pe perniţe cu o piatră ponce.

5. Clăteşte-ţi şi usucă-ţi picioarele. Masează-le apoi cu o cremă hidratantă pentru picioare sau cu unt de shea – ajută în continuare la înmuierea pielii aspre.

6. Pune-ţi separatoarele de degete şi curăţă fiecare unghie cu dizolvant fără acetonă.

7. Aplică primul strat de ojă, după 2 minute al doilea strat, iar după alte 2 o bază de fixare a ojei şi lasă unghiile aranjate  pentru cel puţin 1 oră. Deşi pot părea uscate mai devreme, acestea sunt încă susceptibile de a se cresta.

 

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”