Untul de Shea: beneficii pentru piele şi păr

Iată de ce untul de Shea este considerat aliment minune şi care sunt cu adevărat o parte dintre avantajele acestuia.
  • Publicat:
Untul de Shea: beneficii pentru piele şi păr

Untul de Shea este considerat a fi una dintre minunile naturii. Folosit timp de multe generaţii de locuitorii Africii, copacul de Shea este considerat sacru datorită beneficiilor pe care le are asupra pielii, părului, frumuseţii şi sănătăţii. 

Unt de Shea: ultra-hidratant

Untul de Shea este una dintre cele mai bune soluţii pentru hidratare, regenerare a pielii, anti-îmbătrânire şi protecţie împotriva soarelui din lume! Acesta protejează pielea de razele solare UV, reface pielea pe timpul climatului aspru, înlătură deshidratarea şi daunele provocate de poluare. Este unul dintre cei mai buni agenţi anti-îmbătrânire pentru pielea noastră, întărind-o prin stimularea producerii de colagen. Astfel, pielea devine mai suplă, mai vie, hrănită şi radiantă. Acesta este cel mai hidratant produs de îngrijire a pielii din lume.

Unt de Shea este de asemenea una dintre cele mai bune metode de îngrijire a pielii pentru iarnă şi după plajă. Acesta oferă un plus de umiditate, vitamine şi nutrienţi de care pielea are nevoie în timpul sezonului rece şi de vară. De asemenea, este un balsam de buze perfect care oferă sprijin în protecţia buzelor de-a lungul sezonului rece.

Unt de Shea: perfect pentru pielea bebeluşilor

Deoarece untul de Shea este natural, acest lucru îl recomandă şi pentru îngrijirea copilului. Este natural şi blând pentru fiecare tip de piele, fiind chiar special adaptat pentru pielea delicată şi sensibilă a bebeluşilor. Este perfect pentru îngrijirea pielii după baie şi ideal drept vindecător în caz de eczeme sau erupţii cutanate provocate de scutecele pentru sugari şi copii.

Folosirea untului pur de Shea garantează o îngrijire a pielii complet naturală şi fără substanţe chimice. Având în vedere faptul că o mulţime de produse de îngrijire pentru copii conţin substanţe chimice toxice, untul de Shea este cel mai bun aliat pentru mame.

Unt de Shea: pentru păr frumos

Untul de Shea este un foarte bun leac şi pentru părul tău. Uscat, lipsit de strălucire, deteriorat de soare sau vopsea, părul tău va beneficia întotdeauna de minuni după ce i se va aplica o mască cu unt de Shea. Un exemplu de reţetă ar putea fi următorul: aplicaţi unt de Shea pe întreaga lungime a părului. Înfăşuraţi-l ulterior într-un prosop cald şi lăsaţi-l timp de 20-30 min. Ulterior, şamponaţi părul cu un şampon potrivit tipului de păr.

Unt de Shea: cicatrizant de nădejde

Având în vedere conţinutul său ridicat de componente anti-inflamatorii şi vindecare, untul de Shea ajută la vindecarea afecţiunilor cutanate precum: eczemă, psoriazis, urticarie, muşcături de insecte, dermatită de contact, fisuri ale pielii, arsuri sau tăieturi minore.

Unt de Shea: benefic pentru sportivi

Unt de Shea este de asemenea benefic pentru bărbaţii şi femeile sportive, ajutând la pregătirea muşchilor înainte de antrenament şi la recuperarea ulterioară mai rapidă. De asemenea ajută la reducerea durerilor musculare deoarece stimulează eliminarea toxinelor din muşchi.

Cu toate acestea, nu toate unturile de Shea sunt la fel de eficiente. Ele sunt de diferite tipuri, în funcţie de modul în care au fost extrase din nuci: rafinate sau nerafinate.

Unt de Shea rafinat
Unt de Shea rafinat a fost extras cu ajutorul unui proces chimic (cu hexan cea mai mare parte), care implică albire, dezodorizare şi la supraîncălzire. Toate aceste procese chimice alterează profund produsul pierzându-şi abilităţile de hidratare profundă, anti-îmbătrânire, protejare a pielii şi vindecare.

Unt de Shea nerafinat
Untul de Shea nerafinat, în stare naturală, a fost extras manual sau mecanic. Acesta are un miros de fum cu gust uşor de nucă şi o culoare aurie, asemănătoare fildeşului în lumină, spre deosebire de cel rafinat, care este total alb. Mirosul poate fi îndepărtat cu ajutorul unui tratament uşor cu aburi, care nu degradează produsul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”