9 sfaturi de îngrijire a tenului în sezonul rece

Zilele reci şi ploioase de toamnă sunt ocazia perfectă să îţi pregăteşti corpul şi tenul pentru iarnă şi să îţi ajustezi rutina de frumuseţe.
  • Publicat:
  • Actualizat:
9 sfaturi de îngrijire a tenului în sezonul rece

Zilele reci şi ploioase de toamnă sunt ocazia perfectă să îţi pregăteşti corpul şi tenul pentru iarnă şi să îţi ajustezi rutina de frumuseţe.

Bronzul de vară vine la pachet cu un ten uscat şi riduri mai vizibile. Dacă adaugăm expunerea la vânt, umiditatea şi schimbările de temperatură, nu e de mirare că tenul are un aspect mai tern, lipsit de elasticitate şi este deshidratat.

Vrei să-ţi menţii tenul luminos şi fără riduri, cât mai mult timp posibil? Ai nevoie de  un ritual special de îngrijire. Nicoleta Ion, trainer Repêchage România îţi dă câteva sfaturi cu ajutorul cărora poţi trece cu bine peste sezonul rece: 

  1. Experimentează cât mai des tratamente faciale regeneratoare, pentru un ten mai ferm şi mai luminos.
  2. Hidratează-te constant şi consistent. Optează pentru seruri hidratante şi creme care să îţi asigure un conţinut crescut de apă în ţesuturi.
  3. Nu ezita să îţi exfoliezi tenul. Rezultatul? Împrospătare imediată şi luminozitate.
  4. Măştile de faţă sunt un MUST. Acestea menţin efectul de curăţare, hidratare şi hrănire în profunzime a tenului.
  5. Nu uita de pielea din jurul ochilor! Foloseşte pliculeţe cu ceai, deoarece extractele din plante au un rol puternic antioxidant. Dacă păstrezi pliculeţele de ceai la frigider pentru câteva minute înainte de a le aplica pe zona ochilor, vei obţine un efect vasocostrictor rapid, ce ajută la estomparea  ridurilor. Nu ezita să foloseşti creme şi seruri special create pentru pielea delicată din jurul ochilor.
  6. O dată sau de două ori pe săptămână, seara, după ce te-ai demachiat cu atenţie, aplică fiole de acid hialuronic sau retinol. Apoi, continuă ritualul de îngrijire obişnuit.
  7. Încearcă să ajungi constant şi la salonul cosmetic. Doar un specialist îţi poate îmbunătăţi ritualul de îngrijire şi îţi poate da cele mai bune sfaturi pentru tipul tău de ten.
  8. Masajul facial este o adevărată comoară şi poate înlocui cu succes retinolul.  Acordă-ţi câteva minute în fiecare seară pentru masaj şi aspectul tenului tău se va îmbunătăţi.
  9. Nu ezita să îţi aplici şi măşti naturale cu efect de hrănire (miere, suc de portocale, iaurt, scorţisoară) sau măşti cosmetice performante (Four Layer Mask de la Repêchage).
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”