Exfolierea cu ţipari – o metodă extrem de periculoasă pentru sănătate

Scufundarea într-un bazin cu ţipari de lungimea unui creion a devenit ultima modă în materie de tratamente de înfrumuseţare în Marea Britanie, dar specialiştii din domeniul sănătăţii avertizează că această metodă de exfoliere a pielii este extrem de periculoasă pentru oameni.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Exfolierea cu ţipari - o metodă extrem de periculoasă pentru sănătate

Scufundarea într-un bazin cu ţipari de lungimea unui creion a devenit ultima modă în materie de tratamente de înfrumuseţare în Marea Britanie, dar specialiştii din domeniul sănătăţii avertizează că această metodă de exfoliere a pielii este extrem de periculoasă pentru oameni.

Potrivit dailymail.co.uk, citată de Mediafax, noua metodă de exfoliere, importată din China şi care constă în cufundarea corpului într-un bazin cu ţipari minusculi, a început să pătrundă tot mai mult în spa-urile şi saloanele de înfrumuseţare din Marea Britanie, deşi experţii afirmă că acest tratament de înfrumuseţare nu este suficient reglementat şi prezintă riscuri pentru sănătate.

Wendy Nixon, consultant pe probleme de sănătate şi siguranţă publică, a afirmat la o conferinţă găzduită de Institutul pentru sănătatea mediului (CIEH) că au existat probleme cu noua metodă de exfoliere, mai ales în cazul celor care au purtat costume de baie mai largi.
Aceasta a dat exemplul lui Zhang Nan, un bărbat în vârstă de 56 de ani din provincia Hubei, China, în cazul căruia „un ţipar a pătruns în organele genitale, apoi a ajuns în rinichi, iar bărbatul respectiv a trecut printr-o operaţie de trei ore” pentru a fi salvat.

Folosirea ţiparilor pentru exfoliere a fost precedată de altă metodă de înfrumuseţare controversată, pedichiura cu ajutorul peştilor, apărută în Marea Britanie în 2011.
Experţii din domeniul sănătăţii avertizează că pedichiura spa cu ajutorul peştilor, care ciugulesc celulele moarte de pe picioarele clienţilor, ar putea răspândi boli precum SIDA şi hepatita C, deşi procedura se mai practică încă în anumite saloane spa şi la festivaluri şi târguri de profil.

În plus, agenţia guvernamentală de protecţie a sănătăţii din Marea Britanie a afirmat că persoanele bolnave de diabet, psoriazis sau cele cu sistem imunitar slăbit sunt în special vulnerabile şi nu ar trebui să urmeze aceste tratamente de îngrijire corporală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”