Şterge petele de vârstă cu două arme imbatabile!

Petele maronii apărute pe faţă sunt din ce în ce mai vizibile odată cu înaintarea în vârstă, iar principala cauză a apariţiei acestora este expunerea prelungită la raxele ultraviolete, care determină formarea în exces a pigmentului numt melanină.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Şterge petele de vârstă cu două arme imbatabile!

Petele maronii apărute pe faţă (afecţiune numită melasmă) sunt din ce în ce mai vizibile odată cu înaintarea în vârstă, iar principala cauză a apariţiei acestora este expunerea prelungită la raxele ultraviolete, care determină formarea în exces a pigmentului numit melanină. 

Tratamentele convenţionale pentru eliminarea acestor pete constau în hiperpigmentare (albire) cu ajutorul unor substanţe precum tretinoinul sau acidul retinoic, crioterapie sau terapiile cu laser, însă toate acestea sunt extrem de scumpe şi, pe deasupra, au multe riscuri (pot perturba echilibrul hormonal).

Există însă şi soluţii la îndemâna oricui, fără efecte adverse şi care pot elimina petele atât la interior, cât şi la exterior.

O astfel de soluţie este fructul-minune numit papaya, a cărui enzime ajută la exfolierea celulelor pielii, reducând pigmentul în exces şi ameliorând liniile fine de expresie. Se poate folosi sub formă de mască: se aplică o pastă din pulpă de papaya, se lasă 15 minute să acţioneze şi se clăteşte cu apă căldţă.

Un alt remediu pentru petele maronii de vârstă este oţetul de mere, care revitalizează pielea, estompează petele de pe piele, menţine pH-ul pielii în limitelenormale şi îmbunătătţeşte circulaţia sângelui la nivelul epidermului. Acesta poate fi folosit prin tamponări cu ajutorul unei dischete demachiante.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân