Ce spune culoarea părului tău despre tine


Hair stylistul Cristina Grama va lansa prima enciclopedie de hair design din România. Am stat de vorbă cu specialistul care ne-a dezvăluit ce semnifică nuanţele cu care alegem să ne îmbunătăţim lookul şi ce fel de mesaj transmitem prin culoare celor din jur.
  • Publicat:
Ce spune culoarea părului tău despre tine


Hair stylistul Cristina Grama va lansa prima enciclopedie de hair design din România. Am stat de vorbă cu specialistul care ne-a dezvăluit ce semnifică nuanţele cu care alegem să ne îmbunătăţim lookul şi ce fel de mesaj transmitem prin culoare celor din jur.

Şi în coafură, culoarea este cea mai simplă cale de a transforma o fizionomie sau de a pune în valoare o personalitate. Înainte de a alege o culoare pentru tine, trebuie să te cunoşti, să ştii cine eşti şi ce îţi doreşti să exprimi. Abia apoi îţi vine în ajutor specialistul în culoare, aducându-ţi informaţii despre armonie şi contrast, despre compoziţie, forme, iluzii vizuale, culori calde şi culori reci, volume şi zone plate şi nu în ultimul rând, despre textura părului şi forma tunsorii, de la stiluri minimaliste sau compoziţii personalizate unice, la cele eclectice.


Un element important de care nu putem face abstracţie în alegerea culorii este timpul pe care şi-l permite fiecare pentru îngrijirea culorii şi dinamica acesteia în timp şi spaţiu.

Odată ce conşientizăm ce transmite fiecare culoare, dobândim o nouă calitate, o putere pe care o putem folosi strategic:
1.Roşu: stimulant, excitant, provocator
2.Roz: fericit, dulce
3. Portocaliu: prietenos, vitalizant, astringent
4. Galben: călduros, însorit, vesel
5. Maro: împlinire, bogăţie, durabilitate
6. Albastru: de încredere, răcoros
7. Verde: relaxant, vindecător, proaspăt
8. Violet: senzual, elegant, misterios
9. Alb: pur, inocent
10.Negru: puternic, clasic, elegant.



Hair stylistul Cristina Grama va lansa prima enciclopedie de hair design din România „Arte împletite in păr”, o carte cu un concept vizionar ce se dovedeşte un instrument preţios pentru profesioniştii din domeniu, pentru cei interesaţi de domeniul modei, dar şi o lectură captivantă ce are în prim plan corelarea dintre costum şi coafură. Lansarea va avea loc duminică, 27 noiembrie,îin cadrul celui mai mare eveniment de hairstyle al anului 2016, Gala Eternal Beauty, care va avea loc la Braşov.

Cristina Grama călătoreste prin toate stilurile, pornind de la istoria coafurii, aducănd informaţii, reinterpretari din stilurile ce s-au dezvoltat în timp în contemporan: “Este un ghid estetic, duce la un alt nivel ideea de total look. Astăzi nu mai poţi să priveşti omul fragmentat, el este o poveste de viaţă colorată cu forme, proporţii, expresivitate şi unicitate. Ceea ce exprimă el vizual ne aduce foarte multa informaţie. Cu cât ai mai multe informaţii cu atât ai mai multe argumente şi câştigi încrederea celui cu care lucrezi”, este de părere Cristina Grama.

Foto: Christina One

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân