Implanturi dentare ieftine vs. implanturi scumpe. Iată 6 elemente care fac diferenţa!

Când vine vorba de sănătatea orală, ar trebui să alegem ce este mai bun, însă, de cele mai multe ori, tindem să optăm pentru tratamente mai ieftine, care se dovedesc în scurt timp a fi un fiasco. Studiile arată că mai mult de 70% dintre români merg la medicul stomatolog numai când au o problemă majoră, acelaşi procent fiind şi în cazul celor care aleg tratamente de calitate, pentru a fi siguri de beneficiile tratamentelor.
  • Publicat:
Implanturi dentare ieftine vs. implanturi scumpe. Iată 6 elemente care fac diferenţa!

Când vine vorba de sănătatea orală, ar trebui să alegem ce este mai bun, însă, de cele mai multe ori, tindem să optăm pentru tratamente mai ieftine, care se dovedesc în scurt timp a fi un fiasco. Studiile arată că mai mult de 70% dintre români merg la medicul stomatolog numai când au o problemă majoră, acelaşi procent fiind şi în cazul celor care aleg tratamente de calitate, pentru a fi siguri de beneficiile tratamentelor.

Iată care sunt diferenţele dintre implanturile dentare, subliniate de dr. Andra Custură, medic stomatolog.

Calitatea tratamentului
În cazul implanturilor ieftine, tratamentul de suprafaţa este precar sau inexistent, ceea ce influenţează osteointegrarea pe termen lung. În plus,  titanul care nu este de puritate înalta poate duce la degradarea implantului dentar într-un timp foarte scurt.
Implanturile mai scumpe au o puritate a titanului care ajunge şi la 97-98% şi au tratament de suprafaţă cu plasmă, oxizi de Ca, Zr, etc., ceea ce te asigura că rezultatele sunt foarte bune de fiecare dată.

Ce spun studiile
Implanturile ieftine nu au studii clinice la bază, în vivo sau în vitro, şi nici nu există un program de monitorizare, care să documenteze modificările care apar la 10-20-25 de ani de la tratament sau care să indexeze comportamentul implantului în timp sau nivelul de osteointegrare.

„Pacientul ar trebui să solicite întotdeauna medicului certificat de garanţie, paşaportul implantului şi studiile ştiinţifice de la baza acestuia. De obicei, doar implanturile mai scumpe au numeroase publicaţii şi studii ştiinţifice care atestă beneficiile acestora” afirmă specialistul.

Norme şi condiţii
Acest timp de implanturi se produc în fabrici ce nu respecta normele obligatorii:  sinterizarea Titanului nu se face în deplin mediu de sterilitate şi în condiţii totale de asepsie şi antisepsie.

Spre deosebire de acestea, implanturile mai scumpe respecta toate normele de igiena şi protecţie a pacientului. În tehnologia prin care sunt obţinute aceste implanturi dentareeste de cea mai înaltă calitate, sinterizarea titanului se face la cele mai înalte niveluri de sterilitate.

Rezistenţa în timp
Implanturile ieftine sunt complet contraindicate pacienţilor, deoarece acestea ar putea provoca probleme de sănătate sau le-ar putea accentua pe cele existente. Adesea implanturilor de duzină nu le sunt verificare rezistenţa în timp, modul de elasticitate sau rezistenta la coroziune şi nici nu primesc certificate de garanţie din partea producătorilor.

„Comparativ cu acestea, implanturile scumpe rezista în timp, datorită calităţii lor.  Există firme de implanturi de sine stătătoare în întreaga lume, care nu au fost înglobate în vreun trust şi au rămas până în zilele de azi în mâinile familiilor fondatoare. Procesele de dezvoltare îndeplinesc aceleaşi standarde de calitate, acestea fiind rezistente mult timp, după cum arată şi studiile efectuate de-a lungul timpului”, explică dr. Andra Custură.

Varietatea componentelor
De cele mai multe ori, implanturile ieftine au o gamă foarte limitată a componentelor protetice, în consecina sunt posibilităţi limitate de a reabilita cazuri cu soluţii multiple. De asemenea, folosesc componente de tip analogi, ieftine sau făcute pe piaţa neagră şi uneori nu ne potrivesc perfect cu platforma implantului. Astfel, în timp, implanturile fac joc şi se fracturează fiind necesară schimbarea acestuia.

De partea cealaltă sunt implanturile mai scumpe, care au o gamă variată de componente protetice, astfel, tratamentul poate avea soluţii multiple, datorită acestor elemente de calitate, realizate din materiale rezistente şi perfecte pentru a înlocui dintele natural.

Designul implantului
Asemenea gamei restrânse şi designul implanturilor ieftine este foarte limitat, nu respecta forma rădăcinii şi nu are forme variate. Acestea sunt numai de formă cilindrică, nu au spire duble, active tăietoare şi suprasolicita osul, în timp, producând o uşoară necroză.

Designul implanturilor scumpe este variat, acesta este personalizat în funcţie de nevoile pacientului şi poate avea forme şi dimensiuni multiple, tocmai pentru a se potrivi perfect maxilarului şi danturii. Rezultatele bune ale acestui tip de implant sunt vizibile mult timp, datorită calităţii superioare şi a respectării tuturor regulilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”