Cefalee

[cefalgie]

Orice durere de cap locali­zate pe bolta craniană, indiferent de cauza ei. 

Cefaleele psihogene – sunt generate de oboseala, anxietate, stres, de o depresie.

Tensiunea psihică duce la o contracţie excesiva a muşchilor cefei, cu iradierea durerii spre cap. Cefaleele psihogene au evolutie cronică.

Cefaleele simptomatice – sunt simptomul unei afecţiuni organice, oculare, otorinolaringologice, dentare sau reumatologice; cauzate de o hipertensiune arterială, de o intoxicaţie cu oxid de carbon, de unele medicamente, de o febră; datorata unei hemoragii meningeene, a unei meningite, a unei tumori cerebrale, a unui hematom cerebral posttraumatic sau a unui anevrism cerebral.

Migrenele – cauza este necunoscută, durerea este intensă (pulsatilă, localizată la jumătate din craniu), insotita de greţuri, vomă, accentuata de către lumină, zgomot, activitate fizică. Evoluţia este cronică, crizele au frecvenţa si intindere variabile.

Tratamentul consta în eliminarea cauzei, a factorilor agravanti şi utilizarea de medicamente specifice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?