5 sfaturi pentru un abdomen perfect

Dacă sezonul verii este în toi, dar abdomenul tău nu se află în cea mai bună formă, iată câteva sfaturi practice care te vor ajuta să îţi modelezi corpul după bunul plac, fără a fi nevoit să mergi la sală! Află cum poţi avea un abdomen plat urmând cei cinci paşi de mai jos!
  • Publicat:
5 sfaturi pentru un abdomen perfect

Dacă sezonul verii este în toi, dar abdomenul tău nu se află în cea mai bună formă, iată câteva sfaturi practice care te vor ajuta să îţi modelezi corpul după bunul plac, fără a fi nevoit să mergi la sală! Află cum poţi avea un abdomen plat urmând cei cinci paşi de mai jos!

Fără anxietate!

Anxietatea produce cortizol suplimentar, hormonul care încurajează organismul să stocheze grăsime, în special în regiunea abdominală. Practicarea exerciţiilor de respiraţie profundă este recunoscută ca fiind extrem de utilă în atenuarea nivelului de stres, aşa că apasă butonul de „pauză” din minte după fiecare oră de muncă şi respiră abdominal între 10-15 ori!

Exerciţii cardio!

Musculatura este mai activă din punct de vedere metabolic decât grăsimea. Deci cu cât mai mulţi muşchi dezvoltă corpul tău, cu atât metabolismul devine mai rapid şi cu atât mai multe calorii vei arde de-a lungul unei zile.

Formarea rezistenţei fizice se construieşte în timp, ca urmare a musculaturii slabe, aşa că va fi nevoie de minim două şedinţe de cardio pe săptămână pentru a începe să observi beneficiile, afirmă Tom Holland, fiziolog şi autor al cărţii Beat the Gym: Personal trainer secrets. Pentru cardio-topirea grăsimilor, tot ce trebuie să faci este să lucrezi un timp similar cu numărul greutăţii tale, adaugă el: Dacă ai 50 de kg, este important să faci cel puţin 50 min de sport pe săptămână!

Variază exerciţiile abdominale!

Atunci când faci un circuit de exerciţii pentru abdomen, gândeşte-te la toate cele trei planuri de mişcare, recomandă Gunnar Peterson, antrenor al celebrităţilor, care lucrează cu Sofia Vergara, Kim Kardashian şi Vanessa Lachey.

Încearcă mai multe tipuri de exerciţii pentru abdomene, pentru a te asigura că lucrezi fiecare parte! Simplele abdomene clasice nu vor fi suficiente pentru a vedea rezultatele dorite. Ai grijă să lucrezi muşchii oblici, de asemenea! Nu uita să schimbi exerciţiile atunci când corpul tău începe să se obişnuiască şi nu mai observi rezultate la fel ca înainte!

Ceai verde!

Multiple studii de sănătate arată că EGCG, un antioxidant din ceaiul verde, ajută la stimularea metabolismului şi poate viza în mod specific ţesutul abdominal. Majoritatea cercetărilor au utilizat doze mari de ceai, dar chiar dacă nu reuşeşti să consumi cantităţi ridicate, acesta îşi va pune oricum amprenta asupra corpului tău, făcându-şi efectul!

Dormi suficient!

Studiile recente atestă faptul că persoanele care nu se odihnesc suficient depozitează grăsime mult mai repede faţă de persoanele care îşi exercită ciclul de somn necesar. Ai grijă să te odihneşti atât cât este nevoie şi observă diferenţa. De asemenea, corpul tinde să reţină mai multă apă atunci când este privat de somn, ceea ce îi conferă un aspect inestetic şi duce la formarea/ evidenţierea celulitei!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
8 beneficii ale practicii yoga
8 beneficii ale practicii yoga
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”