Detox după Sărbători: 3 paşi pentru a te simţi mai bine după mesele copioase

După mesele bogate de sărbători probabil că ne simţim corpul greoi şi balonat. Cu siguranţă nimeni nu va avea chef să se apuce de sport chiar acum, aşa că iată care sunt propunerile noastre pentru o mică detoxifiere post-sărbători!
  • Publicat:
Detox după Sărbători: 3 paşi pentru a te simţi mai bine după mesele copioase

După mesele bogate de sărbători probabil că ne simţim corpul greoi şi balonat. Cu siguranţă nimeni nu va avea chef să se apuce de sport chiar acum, aşa că iată care sunt propunerile noastre pentru o mică detoxifiere post-sărbători!

Consumă apă în cantitatea optimă!

Există mai multe opinii diferite cu privire la cantitatea adecvată de apă necesară organismului pentru o detoxifiere, cea mai frecventă fiind de 2 l pe zi pentru o femeie şi 2,5 l pentru un bărbat. Cu toate acestea, în cazul în care în mod obişnuit nu bei multă apă, acest lucru poate fi prea mult pentru tine. Gândeşte-te la cât de multă apă consumi în mod normal şi creşte acest număr treptat, fără a consuma brusc o cantitate enormă de apă. Hidratarea adecvată este una dintre cele mai rapide şi mai simple moduri de a ajuta corpul să elimine toxinele şi să nu fie balonat.
Sfat distractiv: Adăugă suc proaspat stors de lămâie şi mentă, castraveţi sau căpşuni în apă. Acest lucru va ajuta la consumul mai frecvent de apă fiind o bucurie pentru papilele gustative şi totodată o importantă sursă de vitamine!

Aprovizionează-te cu fructe şi legume!

Ştim, ai auzit de atât de multe ori că fructele şi legumele sunt esenţiale corpului încât aproape că te-ai săturat. Dar ştii şi motivul pentru care sunt esenţiale? Fiind o sursă bogată de fibre, porţia zilnică de fructe şi legume ajută corpul la digestie, astfel încât orice toxină va fi eliminată iar procesul de digestie va deveni din ce în ce mai accelerat. Un proces accelerat de digestie înseamnă automat şi un foarte bun metabolism. Iată deci cât de important este ca după ce ţi-ai permis să consumi puţin mai multe sărmăluţe şi cârnaţi, să îţi dai voie să consumi şi mai multe fructe şi legume, pentru a restabili echilibrul de odinioară!
Sfat distractiv: 2-3 smoothie-uri pe zi pot ţine locul porţiei de legume sau fructe. Sunt mult mai amuzante de preparat şi mult mai gustoase, fără a fi nevoit să le găteşti. Castravete, avocado, măr şi portocală, un smoothie minunat şi satisfăcător care îţi va îmbunătăţi metabolismul!

Consumă mai mult iaurt!

De ce iaurt? Ultimele dovezi ştiinţifice atestă faptul că că iaurtul poate ajuta la menţinerea unui corp atletic. Un studiu realizat la Universitatea Harvard a constatat faptul că un consum constant de iaurt este corelat cu o greutate corporală mai mică. Un studiu mai recent a constatat faptul că schimbarea bacteriilor din tractul gastro-intestinal poate ajuta unii oameni să piardă în greutate. Iaurtul conţine probiotice care asigură bacteriile benefice din tractul gastro-intestinal, ajutând totodată sistemul imunitar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: