Detoxifiere de 3 zile cu sucuri naturale: beneficii şi contraindicaţii

Chiar dacă organismul nostru ne ajută destul de mult să eliminăm toxinele, prin colon, piele, rinichi, plămâni sau sistemul limfatic, atunci când solicitările devin intense, organele sunt supuse presiunii, iar un ajutor extern nu strică. Pentru întărirea sistemului imunitar şi reechilibrarea nivelului vitaminic din organism, urmează programul „Easy Winter Detox”, care ţine doar 3 zile!
  • Publicat:
Detoxifiere de 3 zile cu sucuri naturale: beneficii şi contraindicaţii

În secolul stresului şi al poluării, interacţionăm zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe care tot noi le-am creat. Din acest motiv, imunitatea noastră este din ce în ce mai scăzută şi obosim tot mai des.

Prin urmare, este momentul optim să adoptăm o strategie zilnică de detoxifiere, pentru a ne recăpăta energia de odinioară.


Pe timpul iernii, misiunea noastră este cu atât mai grea, cu cât corpul nostru este mai sedentar şi tinde să înmagazineze mai multe toxine decât în mod normal.

Atunci când organismul nostru nu reuşeşte, prin detoxifiere, să scoată mai multe toxine din sistem decât numărul celor care intră în sistem, de obicei se instalează blocaje periculoase şi apar diverse boli cronice şi activitate anormală a sistemului nervos.

Chiar dacă organismul nostru ne ajută destul de mult să eliminăm toxinele, prin colon, piele, rinichi, plămâni sau sistemul limfatic, atunci când solicitările devin intense, organele sunt supuse presiunii, iar un ajutor extern nu strică.

Pentru întărirea sistemului imunitar, detoxifiere şi reechilibrarea nivelului vitaminic din organism, Alec Blenche, consilier în nutriţie şi fondator Bistraw Verde Viu, ne propune să urmăm programul „Easy Winter Detox”, care ţine doar 3 zile!

Detox de 3 zile cu 7 feluri de sucuri

Programul se adresează, în primul rând, începătorilor şi urmăreşte doi factori decisivi în procesul de detoxifiere: alcalinizarea organismului şi eliminarea toxinelor. Pentru a îndeplini aceste obiective, pe parcursul a trei zile, se va consuma doar hrană lichidă sub forma a şapte băuturi diferite, astfel:

1. Apă ALCALINĂ  – bicarbonat de sodiu, ghimbir, lămâie, tinctură de muguri de magnolia.

Descoperă beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru sănătate!

2. Suc VITALITATE – sfeclă roşie, măr, morcov, ghimbir. Curăţă şi reîmprospătează sângele şi ficatul, este bogat în fier, vitamina A, bun digestiv, tonic cerebral şi conferă vitalitate.

Iată cum te ajută sucul de sfeclă roşie să îţi menţii sănătatea!

3. Suc IMUNITATE – măr, morcov, cătină, MSM, goji şi pudră de măceşe. Întăreşte sistemul imunitar, este bogat în vitamina C şi fitonutrienţi şi îmbunătăţeşte energia sexuală.

Află mai multe despre beneficiile cătinei!

4. Suc JOY – ananas, portocală, măr, scorţişoară. Curăţă sistemul limfatic, dă energie şi conferă echilibru emoţional.

Află şi în ce constă dieta cu mere!

5. Suc VERDE VIU – măr, seminţe de in, spirulină, polen. Este un detoxifiant celular, reglează glicemia, este bogat în Omega 3.

Citeşte aici cum se păstrează cel mai bine polenul, mierea şi lăptişorul de matcă!

6. Ceai DIGESTIV – fenicul, lemn dulce, brusture, coada calului, giardinophyt (tinctură pentru paraziţi interni). Are efect digestiv, purgativ şi diuretic.

Află aici care sunt cele mai bune ceaiuri pentru digestie!

7. Suc ANTIOX – cătină, coacăze, afine, MSM, miere. Este un puternic antioxidant, bogat în vitamina C şi flavonoide şi oferă energie mentală.

Descoperă rolul antioxidanţilor pentru organism!

Sucurile trebuie consumate neapărat în această ordine, din 2 în 2 ore, iar ultimul se va bea la ora 8 seara.

Pentru cei care vor să-şi prepare acasă aceste sucuri: începeţi dimineaţa cu un suc de rădăcinoase, continuaţi cu cel de citrice la prânz şi încheiaţi ziua cu sucul antioxidant pe bază de fructe de pădure.

În principiu, proporţiile trebuie să fie egale, dar se ţine cont de nevoile fiecărui individ. Aşadar, dacă vă place mai mult gustul de măr şi vă displace cel de ghimbir, amestecaţi ingredientele astfel încât băutura rezultată să fie pe placul vostru. 

Cum veţi face faţă senzaţiei de foame în aceste 3 zile? Simplu! Cu ajutorul carbohidraţilor şi a fibrelor din fructe şi legume, care conferă saţietate. În plus, probleme precum balonarea sau constipaţia vor fi eliminate mulţumită acestei „pauze de detoxifiere”.

Singurul minus al programului de detoxifiere de 3 zile constă în lipsa de proteine, dar de acestea se poate lipsi organismul în acest interval scurt, mai ales că ele presupun un efort suplimentar şi îngreunează procesul de eliminare a toxinelor. 

Desigur, nu trebuie să vă bazaţi doar pe nişte sucuri pentru a vă recăpăta energia şi starea de bine. Pe lângă acestea, trebuie să faceţi mişcare, de preferat în natură (jogging, ciclism, mers pe role etc.), să eliminaţi stresul pe cât posibil şi să vă odihniţi corespunzător, cel puţin 8 ore pe noapte.

Contraindicaţii

MSM-ul sau metilsulfonilmetanul din compoziţie este un nutrient esenţial necesar funcţionării sănătoase a organismului, precum şi pentru amelioarea unor condiţii medicale, precum arsuri stomacale, alergii, şi cele asociate artritei. Însă, în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace, boli hepatice sau care urmează tratament cu anticoagulante, se recomandă consultul medicului înainte de a lua acest supliment. De asemenea, persoanele care suferă de hipertiroidism sunt sfătuite să evite spirulina

În concluzie, programul de detoxifiere pe termen scurt este benefic, uşor de urmat şi poate fi adaptat nevoilor fiecărei persoane.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: