10 beneficii ale consumului de mere

Merele sunt fructele cel mai bine comercializate, alături de banane şi portocale. Te-ai întrebat vreodată de ce? Să fie doar gustul acestora cauza sau există şi beneficii Noi am găsit 10 dintre cele mai cunoscute!
  • Publicat:
10 beneficii ale consumului de mere

Merele sunt fructele cel mai bine comercializate, alături de banane şi portocale. Te-ai întrebat vreodată de ce? Să fie doar gustul acestora cauza sau există şi beneficii Noi am găsit 10 dintre cele mai cunoscute!

Merele conţin o cantitate semnificativă de fibre solubile (5 grame). A fost demonstrat ştiinţific faptul că aceste fibre au capacitatea de reduce tulburări intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii şi chiar unele tipuri de cancer. Consumul de mere ajută de asemenea la controlul nivelului de insulină prin eliberarea de zahăr lent în fluxul sanguin. Merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul şi mercurul.

Merele conţin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge.

O serie de cercetători, au constatat de-a lungul unor studii faptul că dacă reuşim să consumăm cinci mere pe săptămână, vom reuşi automat să reducem şi riscul de apariţie a bolilor respiratorii cum ar fi astmul sau bronşita.

Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucoasa şi cresc fluidele corporale.

Oţetul de mere poate ajuta la prevenirea formării de pietre la rinichi.

Studiile indică faptul că zilnicul consum de mere (cel puţin un măr pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele.

Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui măr înainte de masă a ajutat femeile să piardă cu până la 33%  mai mult în greutate, faţă de femeile care nu au consumat un măr.

Un măr conţine doar între 50-80 de calorii şi nu are nici o grăsime sau conţinut sodiu.

Merele sunt o sursă bogată de vitaminele C, A şi flavonoide, conţinând totodată cantităţi mai mici de fosfor, fier şi calciu.

Merele sunt o foarte bună sursă de potasiu, care promovează la rândul ei sănătatea inimii.

Te-am convins? Celerba vorbă „Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă” este cu siguranţă reală! Un simplu măr poate aduce beneficii variate de sănătate şi mai mult de atât, dispune şi de un gust delicios! Nu mai sta pe gânduri! Vrei să ronţăi ceva – ia un măr!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Top alimente care provoaca balonare
Top alimente care provoaca balonare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”