5 greşeli pe care le faci atunci când vrei să slăbeşti

Vrei să scapi cât mai repede de kilogramele acumulate, să arăţi cât mai bine la plajă, de aceea te împrieteneşti rapid cu înfometarea. Specialiştii cred că acest lucru îţi poate destabiliza organismul. Şi aceasta nu este singura greşeală pe care o faci în drumul tău spre o siluetă de vis. Antrenorul Răzvan Stratulat identifică 5 greşeli pe care le facem atunci când alegem să ţinem o dietă.
  • Publicat:
5 greşeli pe care le faci atunci când vrei să slăbeşti

Vrei să scapi cât mai repede de kilogramele acumulate, să arăţi cât mai bine la plajă, de aceea te împrieteneşti rapid cu înfometarea.  Specialiştii cred că acest lucru îţi poate destabiliza organismul. Şi aceasta nu este singura greşeală pe care o faci în drumul tău spre o siluetă de vis. Antrenorul  Răzvan Stratulat identifică 5 greşeli pe care le facem atunci când alegem să ţinem o dietă.

„ Vara aproape că a sosit, vrei să ai o “siluetă de vis”, aşa că vei începe o cură de slăbire, de aceea vreau să te ajut, ca  să nu faci cele mai întâlnite greşeli atunci când începi această provocare. Cu toţii ne dorim un abdomen plat, braţe tonifiate, ori, în cazul doamnelor, picioare fără celulită sau grăsime. Ceea ce oferă însă curele de slăbire nu reprezintă, pe termen lung, un rezultat benefic”, precizează Răzvan Stratulat.

Vrei rezultate peste noapte. Prima greşeală pe care o facem atunci când începem o nouă dietă este faptul că ne grăbim să culegem roadele într-un timp scurt. Nu încerca să scapi de kilogramele depuse pe parcursul anului într-o singură lună. Nu vei reuşi decât să slăbeşti nesănătos, să încetineşti metabolismul, iar atunci când vei reveni la stilul de viaţă cu care erai obişnuit vei acumula rapid kilogramele pierdute. Încearcă să slăbeşti treptat, ia lucrurile pas cu pas, cu răbdare şi multă voinţă. Mai bine ajungi la target mai târziu, decât acum, în câteva săptămâni, pentru ca apoi totul să se întoarcă împotriva ta.

Te înfometezi. O altă greşeală des întâlnită în curele de slăbire este faptul că devenim foarte restrictivi cu organismul nostru, începem să îl privăm încă de la început de cât mai multe alimente, fapt care duce într-un timp destul de scurt la o corvoadă. Cât timp “dieta” se bazează doar pe renunţare vom fi mereu tentaţi să cedăm. Trebuie să abordăm problema cu calm şi răbdare, să progresăm de la o săptămână la alta, să încercăm să eliminăm unul câte unul din “alimentele interzise”.

Nu faci mişcare. Procesul de slăbire nu presupune numai dietă. Kilogramele în plus şi celulita datorate stilului de viaţă sedentar nu vor ceda uşor, numai prin “dietă”. Ai nevoie de mişcare! E adevărat, trăim în secolul viteze, iar timpul este mereu insuficient pentru toate activităţile pe care le avem în plan, astfel că, dacă nu ai timp să mergi la o sală de sport, unde să faci mişcare într-un mediu organizat şi să beneficiezi de atenţia unor oameni pregătiţi să te ajute, nu scăpa micile ocazii de a face miscare: nu lua liftul, urcă pe scări; mergi pe jos măcar 15 minute pe zi; dimineaţa, după o uşoară înviorare, fă 20 de abdomene. Sunt doar câteva minute din viaţa ta şi, totuşi, atât de benefice pentru organism, pentru sănătate. Aşadar, evită să ţii dietă şi să fii sedentar în acelaşi timp.

Numeri caloriile. O altă greşeală pe care o întâlnim în curele de slăbire este “număratul caloriilor”. Ne propunem să atingem un număr de X calorii pe zi, însă, atenţie, faptul că atingem acest target nu ne ajută mereu la slăbit. De exemplu, 800 de calorii din proteine pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus, în acelaşi timp, 500 de calorii obţinute din zaharuri agraveaza situaţia şi abordarea. Este foarte important de unde extragem aceste “calorii”. Aşa că evită număratul caloriilor şi încearcă să ai un echilibru în alimentaţie, să mănânci alimente bogate în nutrienţi de calitate, nu doar alimente sărace în calorii.

Nu te recompensezi. Nu în ultimul rând, trebuie să ai în vedere faptul că eşti ca într-o competiţie, iar din când în când meriţi o “recompensă”, un bonus pentru a putea continua în acelaşi mod organizat şi bine pus la punct. Drept urmare, din când în când (ex : la fiecare 10 zile/2 săptămâni) meriţi o recompensă, fie că este vorba de o “plăcere vinovată” (o prăjitură cu fructe) sau, de ce nu, o sesiune de shopping, un masaj de relaxare. Aceste “bonusuri” vin ca un check point în drumul spre “silueta de vis”.

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”