5 mituri despre slăbire cu care nu ar trebui să îţi pierzi timpul!

Cu siguranta ai auzit vrute si nevrute atunci cand ti-ai pus in plan sa dai jos cateva kilograme jos. Informatiile contradictorii, sfaturile prietenilor si prafurile care promit marea cu sarea ti-au dat peste cap logica si motivatia pentru a slabi? Atunci ia aminte la urmatoarele 5 mituri si fii pregatit sa afli adevarul!
  • Publicat:
5 mituri despre slăbire cu care nu ar trebui să îţi pierzi timpul!

Autor: Şerban Blebea, antrenor personal

Cu siguranta ai auzit vrute si nevrute atunci cand ti-ai pus in plan sa dai jos cateva kilograme jos.

Informatiile contradictorii, sfaturile numeroase ale prietenilor si prafurile care promit marea cu sarea ti-au dat peste cap logica si motivatia pentru a slabi?

Atunci ia aminte la urmatoarele 5 mituri si fii pregatit sa afli adevarul!

Carnitina nu slabeste, doar iti da mai mult energie

Carnitina nu este o super formula dezvoltata intr-un laborator secret pentru a-ti aduce rezultate garantate. Toate reclamele de pe internet fac din acest supliment alimentar un “trebuie sa cumperi, daca vrei sa slabesti”. Adevarul este ca poti sa iti iei doza de carnitina din orice tip de carne, in special carnea slaba de vita, porc, piept de pui sau peste proaspat. Te asigur ca daca nu esti vegetarian, atunci iti iei mai mult decat doza necesara din aceste alimente.

In plus, nu exista nici un studiu care sa demonstreze efectul direct al carnitinei asupra scaderii in greutate. Insa opusul este valabil. Studiile clinice au dovedit ca acest supliment “minune” nu te ajuta sa arzi mai multe calorii, ci doar iti da putin mai multa energie in timpul antrenamentelor tale.

Asta ajuta, nu? Daca te antrenezi in mod constant si faci antrenamente intense care te lasa fara vlaga spre final, atunci raspunsul este da. Daca stilul tau de viata nu este unul activ si te antrenezi o data sau de doua ori pe saptamana, atunci acest supliment nu va avea nici un efect asupra corpului tau.

Ceaiurile ajuta la slabire, dar grasimea ramane!

Ceaiurile de slabit ajuta la pierderea in greutate? Contrar la ceea ce crezi, raspunsul este DA! Ceaiurile de slabit chiar ajuta, insa nu cred ca iti doresti o astfel de scadere in greutate. Acestea au un efect diuretic si duc la deshidratare, ceea ce automat va indica un numar mai mic pe cantar, insa nu datorita pierderii de grasime.

Efectele ceaiurilor de slabit sunt doar unele temporare, deoarece imediat cum renunti la ele si incepi sa te hidratezi corespunzator, vei incepe inevitabil sa iei in greutate pe cantar.

Nu te deshidrata, alege sa slabesti sanatos si sa tii rezultatele pe termen lung!

Super alimentele, bune in cantitati rezonabile

Nu exista super alimente. Cand vine vorba de scaderea in greutate, totul se rezuma la numarul de calorii. Chiar daca traiesti pe o dieta bazata pe fructe Goji, trebuie sa stii ca si acestea au calorii. Nu alimentele te fac sa iei in greutate, ci cantitatile. Cu siguranta ai auzit despre doctorul care a slabit mancand dulciuri si masurandu-si cu atentie numarul de calorii pe care il consuma zilnic.

Acum cateva luni, am avut placerea de a participa la un curs sustinut de un nutritionist renumit, care povestea cum ultima moda peste ocean sunt dudele, care acolo sunt considerate super alimente.  Nu pot sa spun ca acest lucru nu mi-a starnit un zambet larg pe buze gandindu-ma la cat timp pierdem pe internet in cautarea urmatorului super aliment care sa ne ofere o silueta de invidiat.

Abdomenele NU te scapa de burta

Iti recomand sa te antrenezi cel putin 30 de minute pe zi, intr-un ritm sustinut, insa nu cred ca abdomenele sunt cel mai eficient exercitiu pe care ai putea sa il alegi. De ce? Pentru ca exista zeci de alte exercitii care stimuleaza mai multe grupe musculare, consuma mai multa energie si imbunatatesc mai repede sistemul cardiovascular. Acesta din urma este responsabil cu accelerarea metabolismului si o mai buna circulatie.

Abdomenele au capatat un loc de frunte in repertoriul celor care se antreneaza acasa din credinta ca astfel pot scapa de grasimea din zona abdominala. Nimic mai departe de adevar. Chiar daca lucrezi musculatura abdomenului, acest lucru nu are nimic in comun cu scaderea in greutate din zona respectiva.

Calculatul caloriilor, o bataie de cap fara rost

Dupa cum spuneam si mai sus, este aproape imposibil sa calculezi cu exactitate cate calorii consumi in timpul unei zile obisnuite. Avand in vedere ca exista diferente mari chiar si intre alimentele de acelasi tip (indiferent de ce spune ambalajul, doua conserve nu au exact acelasi numar de calorii) si ca nu poti decat sa aproximezi cate calorii arzi in timpul unei zile obisnuite, cred ca este o pierdere de timp sa numeri caloriile. Chiar daca in teorie pare o idee buna, nu pot sa cred ca vei consuma la fel de multe calorii astazi cum ai consumat ieri sau saptamana trecuta.

Sunt prea multe aproximari care pot duce la final la o diferenta foarte mare de calcul. Sa nu mai vorbim despre bataia de cap prin care trebuie sa treci. Sfatul meu este sa alegi doar alimente neprocesate si sa stai departe de alimentele bogate in zahar si prajeli.

Acestea sunt doar cateva dintre miturile care planeaza asupra scaderii in greutate. Daca vrei sa afli mai multe despre cum sa slabesti in mod constant fara prea multa bataie de cap atunci intra pe www.slabestecuserban.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”