Abdomen de invidiat şi zero grăsime – află care sunt superalimentele care te scapă de burtică!

Visezi cu ochii deschişi la un abdomen plat fără să te epuizezi la sala de sport? Vestea bună e că visul tău poate deveni realitate dacă ţii cont de următoarele sfaturi!
  • Publicat:
Abdomen de invidiat şi zero grăsime – află care sunt superalimentele care te scapă de burtică!

Visezi cu ochii deschişi la un abdomen plat fără să te epuizezi la sala de sport? Vestea bună e că visul tău poate deveni realitate dacă ţii cont de următoarele sfaturi.
Fie că vrei doar să scapi de nesuferita balonare sau că vrei să ţii la distanţă aspectul de brioşă pufoasă, consumând următoarele 5 alimente dorinţa ta va fi îndeplinită!

Seminţele de in te scapă de constipaţie

Sunt bogate în grăsimi mononesaturate care reduc nivelul de colesterol şi de grăsime din organism, în special în zona abdominală. De asemenea, sunt recomandate în caz de balonare sau constipaţie deoarece sunt pline de fibre care ajută digestia şi promovează un tranzit intestinal sănătos. Poţi adăuga seminţe de in în iaurtul preferat, în salate în smoothie-uri sau chiar în deserturile raw.

Fructele roşii şi violet ard grăsimile

Cireşele, murele, afinele, zmeura, strugurii şi celelalte fructe care au o paletă roş-violetă sunt indicate în diete deoarece antocianii, pigmeţii care le dau culoarea, sunt cei care ajută la arderea grăsimilor de pe burtică.

Iaurtul previne balonarea

Iaurtul şi lactatele, în general, sunt recomandate ca parte a unui stil de viaţă sănătos, mai ales sortimentele cu conţinut scăzut de grăsimi şi calorii, însă sunt importante şi dacă vrem să ne prezentăm pe plajă cu un abdomen trăznet, care să fure ocheadele invidioaselor.

Probioticele din iaurt, acele bacterii „prietenoase” de care aţi tot auzit vorbindu-se în ultima vreme, sunt responsabile de dezvoltarea bacteriilor bune din stomac, care ameliorează digestia, calmează gazele intestinale şi balonarea. Pentru a lovi doi iepuri dintr-o lovitură, poţi adăuga în mega iaurtul tău banal o mână de fructe din cele menţionate mai sus.

Cerealele integrale te ţin sătulă 

Cerealele integrale sunt perfecte pentru menţinerea unei greutăţi corporale normale şi pentrui a scăpa de excesul de grăsime din regiunea abdomenului. Aceste alimente sunt bogate în fibre, care ajută la menţinerea saţietăţii pe o perioadă mai lungă de timp şi care îţi asigură energia şi vitalitatea de care ai nevoie pentru a face faţă unei zile istovitoare la serviciu. De asemenea, cerealele integrale ajută la reducerea nivelului de cortizol, aşa-numitul hormon al stresului, şi al insulinei, scăzând riscul de diabet şi acumularea de grăsime în jurul stomacului.

Majoritatea persoanelor cred că grâul este o alegere excelentă atunci când discutăm despre cereale integrale, însă se înşală deoarece acesta este greu digerabil şi poate duce la balonare. În schimb, sunt recomandate spre consum cerealele în forma lor naturală, cum sunt orezul brun, ovăzul, hrişca sau quinoa.

Apă, apă şi iar apă

Deşi nu poate fi considerat literalmente un aliment, apa este un important element care stă în calea obţinerii abdomenului de vis. Deshidratarea  poate fi adeseori cauza apariţiei constipaţiei şi a reţinerii de toxine în organism, ceea ce duce la  retenţie hidrică, tulburări de digestie şi aspect umflat al abdomenului.

Dacă tânjeşti după un abdomen decupat ca din reviste, este esenţial să reţii că ai nevoie de minimum 8 pahare de apă pe zi. Dacă nu prea te împaci cu apa, merge şi ceaiul, de preferinţă ceai verde, de fenicul sau de mentă, care au proprietăţi digestive, au foarte puţine calorii şi ajută la accelerarea arderilor în zona vizată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
4 motive să ţii Postul Paştelui
4 motive să ţii Postul Paştelui
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”