Antrenoarea Kinga Sebestyen: Nu sunt de acord cu dietele. Nu trebuie să mâncăm puţin, să ne înfometăm

Antrenoarea de Kangoo Jumps, Kinga Sebestyen, consideră că e bine să fim atenţi nu neapărat la cantitatea de mâncare pe care o consumăm, cât la felul cum asociem preparatele, chiar şi în zi de sărbătoare. Ba mai mult, chiar dacă suntem în vacanţă, nu trebuie să uităm de mişcare.
  • Publicat:
Antrenoarea Kinga Sebestyen: Nu sunt de acord cu dietele. Nu trebuie să mâncăm puţin, să ne înfometăm

Antrenoarea de Kangoo Jumps, Kinga Sebestyen, consideră că e bine să fim atenţi nu neapărat la cantitatea de mâncare pe care o consumăm, cât la felul cum asociem preparatele, chiar şi în zi de sărbătoare. Ba mai mult, chiar dacă suntem în vacanţă, nu trebuie să uităm de mişcare.

CSID: Ce facem ca să nu ne îngrăşăm de sărbători ?

Kinga Sebestyen: Chiar dacă ne aflăm în vacanţă, este obligatoriu să ne alocăm măcar o oră pe zi sportului. Mergem la sală sau ieşim pur şi simplu în aer liber pentru a alerga în parc. Ori, dacă nu avem cum, stăm acasă şi facem 30 de minute de cardio, prin alergare pe loc sau sărituri, fandări, genuflexiuni, şi 30 de minute de tonifiere, lucrăm cu gantere uşoare, facem flotări, abdomene sau stam pe coate cu corpul perfect întins cât de mult putem (izometrie).

De sărbători, suntem tentaţi să mâncăm mai mult decât de obicei şi e bine să fim atenţi, nu neapărat la cantitate, cât la felul cum asociem preparatele. Puteţi consuma ananas între mese sau după masă, pentru că având enzimă vegetală bromelină, care este proteolitică, ajută la digestie.

Dacă aveţi alimente cu grăsimi, adăugaţi legume proaspete. Putem avea sărbători frumoase şi cu ceva mai multă grijă în farfurie, alegând să mâncăm din toate, nu la o singură masa. Eu de sărbători mănânc ca de obicei, carne slabă, ciorbe, supe, peşte, foarte puţine produse lactate, legume, iar zilnic un ananas.

 

CSID: Cum mâncăm, cum ne antrenăm?

Kinga Sebestyen: Respectaţi cele trei mese principale ale zilei, pe cât posibil la aceleaşi ore. Includem peste 60% legume, îmbinăm cu proteină de bună calitate, între mese putem manca un fruct. Bem suficient de multă apă ori ceai neîndulcit. Porţia corectă de carne nu trebuie să depăşeacă dimensiunea palmei, iar aceasta nu trebuie combinată cu garnituri grele pe bază de cartofi, maioneză sau pâine. Doar cu legume verzi. Evitaţi alcoolul pe cât posibil. Doar la ocazii.

Un stil de viaţă sănătos nu este dificil de urmat dacă ne însuşim informaţiile de bază, cele principale. Odată ce începi să urmezi acest stil de viaţă, te obişnuieşti, organismul nu va mai cere ce este nesănătos şi vei ajunge la o greutate normală, stabilizată, vei fi mai sănătos şi te vei bucura mai mult de viaţă.

Odată ce îţi însuşeşti un stil alimentar sănătos, ia aminte că e necesar să faci şi sport. Zilnic. Nu neapărat la sală, dar să faci mişcare, să nu devii sedentar. Muşchii tăi au nevoie să fie puşi la treabă, inima să pompeze, iar sângele să ducă oxigenul în tot corpul.

Eu le recomand tututor să îşi cumpere ghete Kangoo Jumps şi să facă mişcare cu ele, pentru că este mult mai eficient, mai distractiv şi îţi protejezi astfel articulaţiile şi coloana, mai ales dacă nu ai făcut sport toată viaţa.

Ghetele rebound sunt uşor de transportat, eu le am tot timpul la mine în maşină, oriunde mă duc. Mi le pun în picioare şi ies în parc la alergat sau fac stretching, sau abdomene cu ele în picioare. Niciodată nu am avut probleme cu greutatea, pentru că am ştiut să îmbin alimentaţia corectă cu mişcarea.

Când am exagerat cu mâncatul, am avut grijă ca apoi să fac mai multă mişcare cu ghetele în picioare, pentru a da rapid jos kilogramele în plus şi a avea un corp tonifiat. Tineţi cont că aveţi parte atât de cardio (deoarece se elimină toxinele), dar şi de tonifiere. Aleargă sau fă mişcare cu câte o ganteră de jumătate de kilogram în mână, ori cu sticle de jumătate de litru umplute cu apă. Astfel, îţi tonifiezi braţele, umerii, pieptul, spatele, chiar şi abdomenul.

CSID: Care ar fi alimentele ce ne pot ajuta în lupta cu kilogramele?

Kinga Sebestyen: Nu sunt de acord cu dietele. Dacă avem o viaţă echilibrată şi facem sport nu mai suntem nevoiţi să ne luptăm cu kilogramele în plus şi să ne chinuim organismul cu fel şi fel de diete care îl dezechilibrează.

Un truc al meu este să avem nişte jeansi în care intrăm atunci când arătăm perfect, iar atunci când îi probăm şi nu ne mai încap să ştim că ne-am îngrăşat şi că trebuie să facem mai mult sport şi să fim atenţi la ceea ce mâncăm. Într-un antrenament de Kangoo Jumps arzi chiar şi 1000 de calorii, aşa că poţi da rapid jos ce ai acumulat.

Statisticile arată că 95% din persoanele care ţin dietă se îngraşă la loc foarte repede, asta dacă nu învaţă să îmbine alimentaţia sănătoasă şi cu sportul regulat. Nu trebuie să mâncăm puţin, să ne infometăm, trebuie să mâncăm sănătos şi să facem sport.

Alimentele care ne ţin în formă sunt carnea slabă sau fiartă, ouăle, somonul sau orice tip de peşte, lactatele cu o grăsime mică, de 1-3%, creveţii, orezul negru, nucile, ovăzul, cartoful fiert, fructele de pădure, ananasul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”