Băutura energizantă cu 20 de calorii care scade riscul de AVC și boli de inimă

Apa de cocos este o băutură energizantă naturală care are grijă de silueta și sănătatea ta. Descoperă-i beneficiile!
  • Publicat:
Băutura energizantă cu 20 de calorii care scade riscul de AVC și boli de inimă
Foto: Shutterstock

Știai că, pe lângă cafea şi băuturi energizante cu adaos de zahăr, apa de cocos este considerată un energizant natural mult mai sănătos şi eficient?

Săracă în calorii, fără colesterol şi grăsimi „rele”, cu mai mult potasiu decât bananele şi foarte hidratantă – acestea sunt doar câteva dintre multele beneficii pe care această apă specială le are asupra sănătăţii.

Ce este, de fapt, apa din nucă de cocos?

Răcoritoare în mod natural, dulce și cu un uşor gust de nucă, aceasta conţine carbohidraţi uşor digerabili şi electroliţi (potasiu, calciu şi magneziu), dar şi multe alte vitamine (B-uri în special) şi minerale (fier, fosfor, zinc etc.).

Nu trebuie confundată însă cu laptele sau uleiul de cocos – această apă este lichidul clar, limpede, din miezul nucilor de cocos încă verzi, care nu au ajuns la maturitate.

Ia-ți doza de energie din apa de cocos

Comparativ cu băuturile energizante pline de zahăr, are puţin sodiu (aşa încât scade riscul de accident vascular cerebral sau boli de inimă) şi foarte puține calorii (doar 20 de calorii la 100 ml), dar mai mult potasiu.

Supranumită şi „băutura energizantă naturală”, este favorita sportivilor, dar şi a celebrităţilor din întreaga lume. Şi asta deoarece hidratează foarte bine organismul, dar te şi ajută atunci când nu eşti în cea mai grozavă formă fizică – te scapă de mahmureală, de exemplu, sau te energizează atunci când te simţi lipsit de putere.

Perfectă pentru sportivi

Apa din nucă de cocos este o băutură ideală pentru persoanele care depun efort fizic intens și pentru sportivi, care pierd multă apă în timpul antrenamentelor, deoarece înlocuiește rapid electroliții pierduți prin transpirație.

Totuși, ai mare grijă de unde cumperi acest produs, deoarece în comerț apa de cocos nu e întotdeauna 100% ce ar trebui să fie. De aceea, trebuie să alegi cu grijă şi să citeşti eticheta pentru a vedea dacă nu cumva produsul respectiv are în compoziţie ingrediente precum zahărul sau alte arome artificiale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”