Ar trebui sau nu să apelezi la pastilele de slăbit?

De multe ori facem alegeri nesănătoase şi chiar periculoase când vine vorba de dietă, cum ar fi înfometarea sau... pastilele de slăbit!
  • Publicat:
Ar trebui sau nu să apelezi la pastilele de slăbit?

Alimentele şi sportul nu sunt instrumente de tortură, ci instrumente care te pot ajuta să fii mai echilibrată, mai mulţumită de tine însăţi, mai sănătoasă, mai energică şi mai performantă în toate activităţile tale zilnice.

Kilogramele de grăsime sunt doar o urmare firească a obiceiurilor tale zilnice. Odată ce vei identifica obiceiurile greşite, le vei elimina şi le vei înlocui cu altele corecte, corpul tău îşi va regla singur greutatea.

Dar pentru că a spune e mai uşor decât a face, lucrurile nu stau mereu aşa. Ca femei, ne dorim să arătăm bine mereu şi, dacă se poate, instant. Am vrea să slăbim rapid, dar să nu renunţăm la mâncatul haotic. Ne dorim pătrăţele, dar nu vrem să facem sport.

Suntem nerăbdătoare şi, din acest motiv, de multe ori facem alegeri nesănătoase şi chiar periculoase când vine vorba de dietă, cum ar fi înfometarea sau… pastilele de slăbit!

Valentin Vasile, autorul cărţii „Stil de viaţă, NU dietă”, afirmă: „De-a lungul anilor, am consiliat persoane care au luat pastile de slăbire mai slabe, mai puternice, cu riscuri mai mari sau mici, persoane care şi-au pus sănătatea în pericol luând din toate felurile de pastile în acelaşi timp şi persoane care au vrut să slăbească doar prin alimentaţie corectă şi sport.”

Există o clasificare a pastilelor de slăbit: cele care îţi încarcă corpul inutil, neavând nici un fel de rezultate şi cele care accelerează procesul de slăbire, nu spectaculos, dar au o sumedenie de efecte secundare şi chiar îţi pot afecta ireversibil sănătatea.

Unele reduc pofta de mâncare şi chiar pe alocuri o anulează, putând cauza malnutriţie, numeroase carenţe, tulburări psihice şi de comportament, insomnii, nervozitate şi stări depresive. Altele împiedică absorbţia grăsimilor, inclusiv a celor sănătoase şi a vitaminelor liposolubile, putând cauza probleme cu pielea şi părul, carenţe, lipsă de energie şi dereglări ale sistemului hormonal.

Să nu mai pomenim de felul în care aceste pastile atacă sistemul de apărare al organismului. Corpul unei persoane supraponderale este oricum suprasolicitat, iar procesul de slăbire este prin definiţie unul care inundă întreg corpul cu un flux de toxine care au fost stocate în depozite de grăsime sau care au rezultat tocmai din metabolizarea grăsimilor. În acest context, orice pastilă de slăbit nu funcţionează decât ca o tortură suplimentară pentru corpul tău şi îţi poate influenţa negativ pe termen lung starea de sănătate.

Ca şi în cazul alimentelor „dietetice”, singurele pastile care pot într-adevăr accelera uşor procesul de slăbire sunt suplimentele cu vitamine şi minerale, care, contrar credinţelor populare, nu îngraşă, ci slăbesc, pentru că optimizează toate procesele metabolice.

Aşadar, nu sări peste setul bianual de analize obligatorii şi tratează la timp toate carenţele de vitamine sau minerale pe care le ai. Procesul de slăbire va fi accelerat în mod organic dacă toate funcţiile organismului lucrează la capacitate optimă.

Printre vitaminele şi mineralele cu rol important în procesul de slăbire se numără:

  • Calciul
  • Magneziul
  • Cromul (reglează pofta de dulce)
  • Potasiul
  • Complexul de vitamine B
  • Acizii graşi omega-3
  • Zincul
  • Seleniul
Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”