Ce să mănânci seara ca să nu te balonezi

  • Publicat:
Ce să mănânci seara ca să nu te balonezi

Ce să mănânci seara ca să îți menții greutatea și să nu te balonezi – explică antrenorul de fitness Florin Neby. 

Multe persoane fac din masa de seară un festin. Acest lucru este însă dăunător pentru organism. Dacă mănânci pâine cu brânză, fructe cu lactate şi carne cu pâine ajungi la indigestie, şi vei simţi o uşoară balonare.

În acelaşi timp, trebuie să ştim că alimentele la care organismul uman are în general intoleranţă sunt: glutenul din grâu, lactoza din laptele de vacă, pentru că aduc senzaţia de balonare.

În general, este periculos pentru organism să mâncăm mult la o masă, mai ales seara, când funcţiile sunt mult mai lente decât în restul zilei. Ca regulă, o cantitate mare de mâncare înseamnă mai multă muncă pentru digestie, iar asta semnifică depozite de grăsime în final, precizează Neby.

Masa de seară trebuie să fie uşoară, scăzută ca număr caloric. O supă, o salată, lactate, un peşte sau fructe de mare, leguminoase, acestea sunt alimente ce ar trebui să însemne cina pentru fiecare dintre noi. Cu o asemenea alimentaţie vom avea un somn mai bun, un echilibru al greutăţii şi al metabolismului în acelaşi timp.

Ce să mănânci seara pentru a evita balonarea

Balonarea este o reacţie adversă care apare în urma asocierilor greşite ale alimentelor. Dacă mănânci pâine cu brânză, fructe cu lactate şi carne cu pâine ajungi la indigestie, şi vei simţi o uşoară balonare. În acelaşi timp, trebuie să ştim că alimentele la care organismul uman are în general intoleranţă sunt: glutenul din grâu, lactoza din laptele de vacă, pentru că aduc senzaţia de balonare.

Pentru a scăpa de ea, putem pentru o zi să mâncăm doar fructe, legume şi să consumăm supe. În acest fel metabolismul se deblochează şi tranzitul intestinal revine la normal. Medicamentele pentru digestie ar fi ultimul lucru la care recomand să se apeleze. Ca să evitam astfel de senzaţii, trebuie să consumăm alimentele care ne produc indigestie într-o cantitate cât mai mică şi să evităm să mâncăm mult la o masă, subliniază antrenorul de fitness.

Dietele drastice ne pot face mai mult rău decât bine

Nu este bine să scapi repede de kilograme, nici să te înfometezi cu diete drastice. Ai nevoie de disciplină, ambiţie şi perseverenţă, acestea sunt secretele!

Dacă respecţi aceste principii, împreună cu o alimentaţie echilibrată şi sport de trei, patru ori pe săptămână, kilogramele în plus nu au cum să stea pe tine, adaugă antrenorul.

Sportul ne poate ajuta să avem şi o viaţă sexuală mai bună

Mărirea capacităţii cardiorespiratorii şi tonusul muscular ajută organismul să aibă o anduranţă mai mare în timpul actului sexual. Nivelul hormonal se reglează odată cu începerea unei sesiuni de antrenamente, iar mobilitatea creşte.

În concluzie, sportul aduce doar beneficii în direcţia aceasta, iar dacă nivelul de stres este şi el scăzut, creşte şi apetitul sexual.

Trebuie să ne concentrăm pe multă mişcare şi să găsim un echilibru alimentar.  Când avem o masă copioasă, este extrem de important ca următoarele 2, 3 mese să fie slab calorice”, afirmă Neby.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta semi-vegetariană: ce presupune
Dieta semi-vegetariană: ce presupune
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân