Consumaţi ghimbir în băuturi, salate şi alte preparate delicioase!

Ghimbirul este de origine asiatică, iar după mii de kilometri parcurşi montat pe spatele cămilelor a ajuns şi la alte civilizaţii. În culturile indiană şi chinezească s-a folosit de milenii pentru a calmă problemele digestive. Chinezi, greci şi romani au considerat această plantă ca fiind Yang (mâncarea fierbinte) care echilibrează Ying (mâncarea rece).
  • Publicat:
Consumaţi ghimbir în băuturi, salate şi alte preparate delicioase!

Ghimbirul este de origine asiatică, iar după mii de kilometri parcurşi montat pe spatele cămilelor a ajuns şi la alte civilizaţii. În culturile indiană şi chinezească s-a folosit de milenii pentru a calmă problemele digestive. Chinezi, greci şi romani au considerat această plantă ca fiind Yang (mâncarea fierbinte) care echilibrează Ying (mâncarea rece).

În scopuri culinare această rădăcină este utilizată pentru a crea armonie şi echilibru în produsele alimentare. Mai târziu, a început să se folosească în America şi Europa, atât în bucătărie, cât şi în remedii medicinale.  Pe aceste continente, ghimbirul a fost folosit pentru a crea o băutură foarte populară care este cunoscută ca Ginger Tea. Acesta este un tonic excelent pentru problemele stomacale.

În Anglia medievală a fost, de asemenea, apreciat, a fost folosit sub formă şi ca un bun condiment. Ghimbirul este una dintre cele mai populare plante din medicină tradiţională chinezească.

În plus, este un antiinflamator natural care ajută în lupta împotriva bolilor respiratorii, a artritei şi a problemelor digestive, potrivit unui studiu publicat în Journal of Medical Association, Thailanda.

Pentru că are un gust picant şi foarte aromat este recomandat să se consume cu moderaţie şi în combinaţie cu alte alimente. Pentru că este bogat în uleiuri esenţiale, vitamine, minerale, antioxidanţi şi aminoacizi oferă multe beneficii pentru organism, cum ar fi:

1.Atenuează durerile reumatice şi crampele menstruale;

2.Este eficient împotriva gripei şi răcelilor, pentru că provoacă expectoraţia;

3.Îmbunătăţe[te fluxul sanguin şi astfel previne bolile cardiovasculare;

4.Combate ameţelile, fiind foarte bun pentru persoanele care au rău de înălţime;

5.Este un afrodiziac natural prin stimularea libidoului;

6.Este un antidepresiv natural;

7.Combate îmbătrânirea prematură şi reduce nivelul de stres;

8.Reduce migrenele prin blocarea efectelor prostagladinelor;

9.Contribuie la prevenirea cancerului de colon şi a celui ovarian;

10.Ajută digestia.

Pentru a vă bucura de beneficiile ghimbirului îl puteţi consumă în ceaiuri, smoothie-uri, sucuri, salate şi deserturi.
Singura contraindicaţie este pentru persoanele care au febră, deoarece ghimbirul creşte temperatură corporală. Concluzia: dacă vreţi să va bucuraţi de aceste beneficii, nu ezitaţi să includeţi ghimbirul în dietă. Iată două reţete delicioase!

Salată de ghimbir

Ingrediente: 2 buc. ghimbir proaspăt; o salată verde; un castravete; un morcov; un mango; 3 linguri de ulei de măsline presat la rece; o  lingură de suc de lămâie; o linguriţă de muştar; o linguriţă de miere;  sare şi piper.

Mod de preparare: decojiţi ghimbirul şi tăiaţi-l în fâ[ii sau felii subţiri. Rupeţi salata cu mână şi puneţi-o într-un castron. Tăiaţi castravetele în felii subţiri, cojiţi morcovul şi tăiaţi-l în felii subţiri. Apoi, tăiaţi mango în cuburi şi puneţi-l deoparte.

Pentru dressing: amestecaţi uleiul de măsline, sucul de lămâie, muştarul şi mierea într-un bol mic sau cu ajutorul unui blender, pentru a formă un amestec omogen. Se condimentează cu sare şi piper după gust. |n castronul cu salată, adăugaţi celelalte ingrediente şi amestecaţi bine. Adăugaţi la final dressingul! 

Pateu de morcov cu ghimbir

Ingrediente: 3 morcovi; un avocado; o linguriţă de curcuma (turmeric); un căţel de usturoi; ghimbir (după gustul fiecăruia); sare.

Mod de preparare: daţi morcovul prin răzătoare, apoi adăugaţi toate ingredientele într-un blender şi le mixaţi până când amestecul se omogenizează.

Autor: Anca Alungulesei, fondator RawCoco; www.rawcoco.ro, email: [email protected],

www.facebook.com/RawCocoBucuresti?frefats

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”