Copiii care mananca hamburgheri risca sa se imbolnaveasca de astm!

Copiii din tarile dezvoltate care mananca cel putin 3 hamburgeri pe saptamana se confrunta cu un risc crescut de astm
  • Publicat:
Copiii care mananca hamburgheri risca sa se imbolnaveasca de astm!
Copiii care mananca hamburgheri risca sa se imbolnaveasca de astm!

Copiii din tarile dezvoltate care mananca cel putin 3 hamburgeri pe saptamana se confrunta cu un risc crescut de astm, po­trivit unui studiu international ale carui con­cluzii au fost publicate in revista medicala Thorax, informeaza AFP.

In schimb, un re­gim alimentar bazat pe dieta medi­te­raneana, bogata in peste, fructe si legume, pare sa previna declansarea acestei afectiuni.

Gabriele Nagel, de la Institutul de Epidemiologie din cadrul Universitatii din Ulm, a studiat dosarele medicale intocmite pentru 50.000 de copii din 20 de tari, cu varstele cuprinse intre

8 si 12 ani, monitorizati in 1995-2005.

Consumul crescut de fructe a fost asociat cu o proportie scazuta de aparitie a afectiunilor respiratorii la copii, atat in tarile dezvoltate, cat si in tarile sarace.

O alimentatie bogata in peste ii protejeaza pe copiii din tarile bogate contra acestor maladii, iar un regim alimentar bogat in legume proaspete ii protejeaza pe copiii din tarile sarace.

Citeste si: Pisicile alunga astmul si alergiile

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”