Cum să faci un smoothie care te ajută la slăbit?

Smoothie-urile te revitalizeazădupă sală şi par a fi gustarea sănătoasă perfectă. Au fructe, sunt uşor de făcut când eşti ocupată şi poţi schimba reţeta în fiecare zi.
  • Publicat:
Cum să faci un smoothie care te ajută la slăbit?

Smoothie-urile te revitalizeazădupă sală şi par a fi gustarea sănătoasă perfectă. Au fructe, sunt uşor de făcut când eşti ocupată şi poţi schimba reţeta în fiecare zi.

Adevărul este că deşi smoothie-urilor pot fi un element cheie într-o dietă sănătoasă, multe dintre ele au multe calorii şi un conţinut ridicat de zahăr. Nu-i nimic rău în a consuma un desert delicios, dar nu şi dacă ai impresia că e ceva sănătos, mai ales dacă încerci să slăbeşti. Iată 8 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre smoothie-uri dacă ţi-ai propus să dai jos câteva kilograme.

1. Fructele sunt bune pentru tine, dar pot avea multe calorii şi zaharuri – dacă vrei să slăbeşti încearcă să ţii cont de asta!

Deşi fructele sunt sănătoase, au multe vitamine şi nutrienţi, dacă optezi pentru multe fucte de fiecare dată când faci un smoothie, nu este o idee prea bună. Fuctele conţin zaharuri naturale, dar asta nu înseamnă că poţi consuma câte vrei. Caloriile se adună. Fructele conţin fructoză şi glucoză,care îţi dau energie. Fructele nu au sucroză, dar prea mult zahăr se poate transforma în grăsimi, iar pe termen lung poate duce la diabet şi alte boli cronice. Încearcă să foloseşti doar un fruct, pentru un smoothie cu mai puţin de 250 de calorii – mai mult de atât şi e ca şi cum ai consuma un fel principal!

2. Nu uita de fibre– sunt un element esenţial pentru un smoothie săţios

Fibrele sunt esenţiale pentru că dau senzaţia de saţietate pentru o perioadă îndelungată şi nu mai eşti înclinată să ciuguleşti între mese. Când smoothie-ul nu are suficiente fibre este foarte posibil să începi să consumi mai multe fructe sau să apelezi tot timpul la o gustare pe lângă smoothie-ul preferat. Pentru a te asigura că smoothie-ul tău conţine cele 5-8 grame de fibre recomandate, foloseşte fructele cu coajă (au cel mai mare conţinut de fibre!) cum ar fi căpşunile, merele şi merele. Poţi adăuga în blender cât de multe legume vrei, mai ales kale şi spanac.

3.  Dacă sari peste proteine – îţi va fi foame înainte de masă

Ca şi fibrele, smoothie-ul nu va fi săţios dacă nu adaugi suficiente proteine. În plus, ţine cont de faptul că atunci când bei în loc să mesteci este mai dificil să transmiţi organismului semnalele că ai mâncat exact atât cât ai nevoie. Asta face aportul de proteine foarte important – altfel ţi-ar putea fi foame şi există şanse să consumi mai multe calorii decât ţi-ai propus. Smoothie-ul perfect ar trebui să conţină aproximativ 10 grame de proteine. Încearcă să adaugi 2 linguri de unt de nuci (conţine 7 gr de proteine) sau jumătate de iaurt grecesc (are în jur de 12 grame!).

4. Fructele proaspete şi congelate sunt opţiuni mai bune decât cele la conservă, dacă încerci să eviţi adaosul de zahăr

Fructele din conservă sunt ţinute în apă cu zahăr. Pe de altă parte, fructele proaspete sau congelate nu vin cu adaos de zahăr. Poţi folosi cu încredere fructe de pădure congelate în smoothie pentru că te vei bucura de aceleaşi vitamine şi nutrienţi.

5. Îndulcitorii naturali sunt perfecţi pentru momentele în care vrei să te răsfeţi, dar ţine cont de numărul de calorii!

Agave, miere de Manuka sau sirop de Arţar, toate sunt opţiuni delicioase şi sănătoase pentru a-ţi îndulci smoothie-ul. Problema este că de multe ori pot transforma smoothie-ul într-o bombă calorică dacă nu eşti atentă la cantităţi. Din fericire, dulceaţa fructelor proaspete sau congelate este suficientă! Dacă simţi că smoothie-ul tău mai are nevoie de dulceaţă încearcă să adaugi scorţişoară, nucşoară sau câteva picături de vanilie.

6. Laptele neîndulcit este cea mai bună opţiune pentru un smoothie de dietă

Verifică de fiecare dată ingredientele atunci când cumperi lapte de migdale, de soia sau de orez. Unul variante au adaosuri de zahăr, dar laptele de migdale neîndulcit este o opţiune mult mai sănătoasă şi poate chiar să accentueze dulceaţa naturală a fructelor!

7. Este mai bine să îţi faci acasă ca să ştii exact ingredientele

Despre smoothie se vorbeşte din ce în ce mai mult şi au apărut tot mai multe locuri de unde îţi poţi cumpăra unul. Multe dintre ele folosesc ingrediente sănătoase, dar problema ţine de faptul că nu poţi controla porţiile. Cea mai bună metodă de a fi sigură că nu depăşeşti 250 de calorii este să faci tot posibiul să îţi faci singură smoothie-ul!

8. Dacă te-ai decis să cumperi un smoothie citeşte cu atenţie eticheta

Este foarte important să citeşti eticheta pentru că de multe ori smoothie-urile din comerţ pot avea o cantitate prea mare de zahăr. Şi ce este mai grav ese că zaharurile nu vin din fructe, pentru că au adaos de zahăr.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”