De câtă mişcare ai nevoie pentru a arde caloriile din cele mai populare gustări?

Ambalajele ar trebui să avertizeze consumatorii de câtă mişcare este nevoie pentru a arde caloriile alimentelor consumate. Pe lângă informaţiile nutriţionale, ambalajele ar trebui să conţină detalii care să îi susţină schimbarea comportamentului şi să promoveze un stil de viaţă sănătos.
  • Publicat:
Ambalajele ar trebui să avertizeze consumatorii de câtă mişcare este nevoie pentru a arde caloriile alimentelor consumate. Pe lângă informaţiile nutriţionale, ambalajele ar trebui să conţină detalii care să îi susţină schimbarea comportamentului  şi să promoveze un stil de viaţă sănătos.
 
Shirley Cramer, director al Societăţii Regale pentru Sănătatea Publică din Marea Britanie susţine într-un articol publicat în prestigiosul revistă The British Medical Journal că eticheta ambalajelor ar trebui să conţină informaţii despre timpul necesar de mişcare sau exerciţii fizice necesare pentru a arde caloriile anumitor gustări populare. Expertul în sănătate publică susţine că informaţiile care apar în prezent pe etichetele produselor sunt insuficiente şi nu au au reuşit să schimbe modul în care oamenii se raportează la produsele consumate.
 
Astfel de măsuri ar încuraja oamenii să aleagă produse mai sănătoase, să consume porţii mai mici şi să facă mai multă mişcareO abordare mai eficientă ar fi informarea consumatorilor cu privire la tipul de activitate fizică necesar ce poate fi efectuată pentru a arde caloriile consumate.
 
„Scopul acestui demers este să determinăm oamenii să fie mai atenţie la numărul de calorii pe care îl consumă şi în ce momente sunt consumate pe perioada zilei, pentru a-i încuraja să fie mai activi şi să facă mai multă mişcare”, a adăugat oficialul britanic.  Acesta a mai explicat că ultimele cercetări arată că aproximativ 44% dintre consumatori au nelămuriri în privinţa ambalajelor.
 
Tocmai de aceea informaţia trebuie să fie cât se poate de simplă pentru ca publicul să decidă cu uşurinţă ce alimente să cumpere în cele 6 secunde pe care oamenii le petrec, în medie, analizând produsele alimentare înainte de a achiziţiona un produs. Oamenii găsesc simbolurile mult mai uşor de înţeles decât informaţia numerică, iar activitităţile fizice echivalate cu numărul de calorii sunt uşor de înţeles.
 

Iată cât trebuie să mergi pe jos sau să alergi pentru a arde caloriile conţinute de 10 dintre cele mai comune gustări, conform theindependent.co.uk.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”