Dieta ketogenică: ce fructe poţi consuma

Află ce fructe poţi consuma atunci când ţii dieta ketogenică, pentru a avea rezultatele aşteptate şi pentru a nu simţi foarte acut lipsa carbohidraţilor.
  • Publicat:
Dieta ketogenică: ce fructe poţi consuma

Dacă ţii dieta ketogenică, ştii că poate fi dificil să trăieşti cu atât de multe proteine şi grăsimi, dar fără zahărul cu care erai obişnuit. Cu atât mai mult cu cât carbohidraţii pe care ai voie să îi consumi reprezintă mai puţin de 20 de grame pe zi. Ia ca exemplu o ceaşcă de afine, care conţine aproximativ 18 grame de carbohidraţi şi asta e tot ce poţi mânca într-o zi când eşti la o astfel de dietă. Ca să îţi fie mai ulor, îţi facem o listă cu fructe pe care ai voie să le consumi când ţii dieta ketogenică.

Avocado

Da, această încântare cremoasă este de fapt un fruct – şi este perfect în dieta ketogenică, pentru că o jumătate de avocado conţine 15 grame de grăsimi sănătoase şi mai puţin de două grame de carbohidraţi. Trebuie să ai totuşi grijă, deoarece este un fruct foarte bogat în calorii. 

Măsline

Măslinele sunt un alte fruct pe care, cu siguranţă, nu le-ai considera tocmai fructe. Dar 10 măsline conţin 3 grame de grăsimi sănătoase şi mai puţin de 1,5 grame de carbohidraţi. Şi bonus:  măslinele sunt sărate, aşadar o sursă esenţială de sodiu pentru cei care ţin dieta ketogenică.

Nucă de cocos

O jumătate de ceaşcă de miez de nucă de cocos de carne de nucă de cocos conţine 13 grame de grăsimi sănătoase şi 2,5 grame de carbohidraţi. Cel mai indicat este să cumperi nuca şi să o scobeşti tu, pentru că variantele ambalate au zahăr adăugat.  

Mure

Murele au o cantitate impresionantă de fibre – aproape două grame într-un sfert de ceaşcă. Această cantitate conţine, de asemenea, 1,5 grame de carbohidraţi, astfel încât o poţi adăuga liniştit în iaurtul tău de dimineaţă.

Zmeură

O jumătate de ceaşcă de zmeură conţine 1,5 grame de carbohidraţi, aşa că o poţi adăuga în salate sau, şi mai bine, poţi face o frisşcă delicioasă din jumătate de ceaşcă de smântână grasă, neîndulcită şi poţi aduga zmeură, pentru un desert keto delicios. 

Căpşuni

Un sfert de ceaşcă de căpşuni conţine 2 grame de carbohidtaţi, aşa că ai putea să îţi consumi raţia zilnică de carbohiraţi cu două ceşti din aceste delicioase fructe.

Roşii

Da, alte fructe pe care le credeai legume. Cu două grame de carbohidraţi la jumătate de ceaşcă de roşii cherry, ai un alt aliat de nădejde pe care să îl adaugi în dieta ta ketogenică. 

Lămâi

Nu te pune nimeni să muşti dintr-o lămâie, dar în apă, în ceai şi salate sunt o sursă nesemnificativă de carbohidraţi, deoarece zeama de la o lămîi conţine doar jumătate de gram de carbohidraţi, aşa că profită de vară şi transformă limonada în prietena ta cea mai bună. 

Foto:123rf.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Top alimente cu fibre pentru slăbire
Top alimente cu fibre pentru slăbire
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”