Fructe uscate ce pot trata afecţiunile de zi cu zi

Uşor de mâncat pe fugă, fructele uscate pot fi foarte bune pentru sănătatea ta. Trebuie doar să ştii ce alegi din multitudinea de oferte:
  • Publicat:
Fructe uscate ce pot trata afecţiunile de zi cu zi

Uşor de mâncat pe fugă, fructele uscate pot fi foarte bune pentru sănătatea ta. Trebuie doar să ştii ce alegi din multitudinea de oferte:

Pentru osteoporoză: stafide

Stafidele reprezintă una dintre cele mai bogate surse de bor, un mineral care îţi asigură reducerea pierderii de masă osoasă în perioada de post-menopauză. Aportul de bor în limitele sănătoase se încadrează între un minim de 3 mg şi un maxim de 10 mg pe zi.

Oboseală: Curmale

O alternativă extrem de benefică ce poate combate oboseala o poţi găsi în curmale. Ele au un indice glicemic relativ scăzut ceea ce înseamnă că eliberează zaharuri încet, păstrând un nivel de energie constant, în ciuda gustului dulce intens.
Combină-le cu proteine – un pumn de alune, de exemplu – pentru senzaţia de saţietate.

Gută: cireşe uscate

Antioxidanţii din cireşele uscate, numiţi antocianine, sunt benefici pentru o serie de boli inflamatorii, inclusiv artrită, gută, diminuând şi durerea musculară.

O cură eficientă ar trebui să includă o jumătate de ceaşcă de cireşe uscate, de 2 ori pe zi.

Hipertensiune arterială: caise uscate

Caisele uscate conţin doar o urmă de sare şi de 3 ori conţinutul de potasiu din banane, ceea ce poate menţine tensiunea arterială la un nivel scăzut.

Ultimele studii au demonstrat că a consuma mai mult potasiu decât sodiu înseamnă protecţie sigură împotriva tensiunii arteriale şi a bolilor de inimă.

Infecţii urinare: afine uscate

Dacă eşti predispusă la infecţii urinare – aproximativ 20% dintre femei suferă de probleme recurente – afinele uscate sunt adevărate medicamente.

Circa 2 pumni de afine pot reduce bacteriile E. coli din urina afectată.

Constipaţie: Prune uscate

Este o tradiţie moştenită din bătrâni şi confirmată de ştiinţă în prezent: bunica ta avea dreptate când îţi zicea că vreo 6 prune (de două ori pe zi) sunt mai bune decât orice laxativ. Prunele uscate sunt bogate în sorbitol care atrage apa în scaun, făcând mai uşor preocesul de tranziţie.

Anemie: Smochine

4 smochine uscate îţi furnizează un sfert din doza zilnică de fier recomandat în fiecare zi împotriva anemiei.

Pentru un beneficiu complet, consumă-le ca o parte a unui suc/ compot de portocale – vitamina C îmbunătăţeşte procesul de absorbţie a fierului din surse vegetale.

Citeşte şi: 10 paşi pentru o detoxifiere completă

Descoperă noi aliaţi verzi!

Alina Eremia vs. deserturi raw vegan
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”