Supe vindecătoare din lumea întreagă!

Supele au o mulţime de caracteristici care le recomandă. Sunt uşor de făcut şi uşor de digerat, oferind şi nutrimentele de care organismul tău are nevoie pentru a funcţiona bine. Supa de pui este remediul suprem pentru răceli. În China, supa picantă şi acră, cu oţet de orez, ghimbir şi usturoi, este folosită pentru tratarea congestiei. Supa de varză, populară în Europa de Est, este acum un remediu casnic recomandat pentru ulcer. În alte părţi ale lumii, ale reţete de supe sunt preţuite pentru proprietăţile lor tămăduitoare. Iată câteva dintre acestea!
  • Publicat:
Supe vindecătoare din lumea întreagă!

Supele au o mulţime de caracteristici care le recomandă. Sunt uşor de făcut şi uşor de digerat, oferind şi nutrimentele de care organismul tău are nevoie pentru a funcţiona bine.

Supa de pui este remediul suprem pentru răceli. În China, supa picantă şi acră, cu oţet de orez, ghimbir şi usturoi, este folosită pentru tratarea congestiei. Supa de varză, populară în Europa de Est, este acum un remediu casnic recomandat pentru ulcer.

În alte părţi ale lumii, ale reţete de supe sunt preţuite pentru proprietăţile lor tămăduitoare. Iată câteva dintre acestea!

India: supa de gahat pentru hipertensiunea arterială

În comunităţile de fermieri din India Centrală, o plantă indigenă numită gahat este deseori prescrisă pentru controlarea hipertensiunii arteriale. Gahatul are o mică sămânţă ovală, asemănătoare cu lintea, cu aromă de fân proaspăt tăiat.

Kuluth saar, sau supa de gahat, este o mâncare uşoară, cu o vagă aromă de mucegai. Este deseori amestecată cu iaurt şi servită cu orez.

Seminţele de gahat sunt puse la înmuiat timp de opt ore, apoi lăsate să germineze alte opt ore înainte de a fi fierte la foc mic. Alte ingrediente ale supei includ kokum (un fruct mic, de culoare violet-închis, al unui arbore mereu verde) şi mulţi căţei de usturoi. O lingură de seminţe de rodie pisate într-o pastă fină, este deseori adăugată la o cană de supă de gahat pentru a ajuta la dizolvarea calculilor renali şi biliari.

Gahatul poate fi găsit la restaurantele de specialităţi indiene. Dacă totuşi nu îl găsiţi puteţi să îl înlocuiţi cu lintea, care este tot o sursă excelentă de fibre şi nutrienţi.

China: supă de ginko

Grace Young este un bucătar chinez care zboară mii de kilometri în fiecare an. Oricând se întoarce la familia sa, există o boală mare de supă de ginko pe aragazul său. Este o gustare pentru cină târzie (siu ye) care ajută organismul să îşi revină după efectele unui zbor îndelungat. Fructele de ginko din această reţetă, conform medicinei tradiţionale chinezeşti, sunt recomandate pentru vindecarea tusei şi reducerea mucusului.

Ingredientele cheie sunt: tofu uscat, fructele de ginko fără coajă, scoici chinezeşti uscate şi o porţie mare de ghimbir.

Filipine: supă de pui cu ghimbir pentru durerile articulare

Medicamentele, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul, pot ameliora durerea artritică, dar de ce să nu încercam o variantă mai delicioasă, calda: supa de ghimbir!

Ghimbirul conţine gingerol, un compus care blochează acţiunea prostaglandinelor, substanţe chimice asemănătoare cu hormonii, care contribuie la dezvoltarea inflamaţiei.

De asemenea, ghimbirul acţionează împotriva virusurilor gripale. În Filipine, supa de pui cu ghimbir este, de obicei, preparată cu papaia verde, dar puteţi să folosiţi în schimb şi spanac.

SUA: supa de pui preferată a mamei

Acesta s-ar putea să fie unul dintre cele mai populare remedii casnice inventate vreodată. Cercetările recente au arătat că există chiar date ştiinţifice care să ateste acest lucru. Se pare că supa de pui poate să ajute la prevenirea declanşării, de către leucocite, a inflamaţiei şi congestiei din căile aeriene superioare.

Există o mulţime de motive pentru care este bine să păstrăm o oală la fiert cât timp suntem răciţi. Supa bogată, aburindă, reduce congestia, iar ingredientele picante, cum ar fi usturoiul şi ceapa au efecte antivirale moderate. Pentru a oferi supei şi mai multă putere, adăugaţi câţiva căţei de usuroi tăiaţi, când este aproape gata.

Supa de pui preferată a mamei

Pentru un efect mai puternic împotriva congestiei, adăugaţi puţin ardei iute şi o lingură de ghimbir proaspăt ras, la această reţetă:

Pentru 10 porţii.

1 pui întreg tăiat în 8 bucăţi

1 kg de morcovi tăiaţi mărunt

1 kg de ceapă

4 căţei de usturoi, zrobiţi

Sare, piper, pătrunjel şi mărar după gust

Puneţi bucăţile de oui într-o oală mare, acoperiţi cu apă şi puneţi-le la fiert. Reduceţi apoi focul şi înlăturaţi spuma care se formează. Adaugă morcovii şi ceapa şi fierbeţi supa la foc mic două, trei ore, adăugând apă atunci când este nevoie. Zdorbiţi usturoiul şi adăugaţi-l în supă, asezonaţi cu sare, piper, mărar şi pătrunjel. Pentru o supă mai groasă, scoate-ţi un polonic sau două de legume, pasaţi-le şi apoi adăugaţi-le înapoi în supă.

Sursa: ” 1001 de remedii casnice”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Meniuri de top de Ziua Îndrăgostiţilor
Meniuri de top de Ziua Îndrăgostiţilor
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”