Lactatele – naturale, sănătoase, practice şi gustoase?

Conform studiului calitativ realizat în luna septembrie de EXACT Cercetare şi Consultanţă, lactatele sunt percepute cel mai adesea ca alimente aparţinând unui stil de viaţă sănătos
  • Publicat:
Lactatele – naturale, sănătoase, practice şi gustoase?

Conform studiului calitativ realizat în luna septembrie de EXACT Cercetare şi Consultanţă, lactatele sunt percepute cel mai adesea ca alimente aparţinând unui stil de viaţă sănătos. 

„Această categorie de produse este asociată de către participantele la studiu cu ideea de puritate, naturaleţe şi familiaritate. În plus, aceasta este văzuta ca adresându-se oamenilor energici, activi, dinamici, care apreciază tot ce înseamnă natural şi sănătos”, declară Irina Rainer, coordonatorul studiului.  

Sunt considerate ca fiind varianta cea mai potrivită pentru consum produsele cu un procent „normal” de grăsime, cele cu conţinut scăzut de grăsime fiind asociate de consumatorii de gen feminin cu ideea de probleme medicale sau cure stricte de slăbire.

În opinia participantelor la studiu (femei cu vârsta cuprinsă între 35-59 de ani), procentul de grăsime din produsele lactate este strâns legat de:

  • Gust – lactatele cu procent ridicat de grăsime sunt percepute a fi mai atractive pentru că sunt gustoase
  • Textură – lactatele grase sunt mai cremoase, oferind o experienţă a gustului mai rafinată
  • Naturaleţe – lactatele light sunt percepute a fi mai puţin naturale, extra procesate, lipsite de nutrienţi.

Categoria lactatelor este una foarte variată, beneficiind de o gamă largă de produse, despre care consumatoarele au o imagine foarte clară şi bine definită:

→ Laptele este cel mai familiar produs, inspiră o stare de grijă, protecţie, căldură şi este apreciat pentru beneficiile nutritive.

→ Iaurturile (laptele fermentat) sunt asociate cu ideea de vitalitate, dinamism, efervescenţă şi apreciate pentru beneficiile lor în procesul de digestie.

→ Mixurile de brânză cu smântână sugerează ideea de răsfăţ, mulţumire, recompensă, dar şi delicateţe, fineţe, rafinament, feminitate.

→ Untul şi smântâna sunt percepute ca un ajutor în bucătărie, ingrediente de bază pentru diverse reţete şi, prin urmare,  familiare, comune, obişnuite.

→ Brânza dulce şi urda definite de ideea de reţete ale buncii, prăjituri de casă, dar oarecum de modă veche.

→ Produsele tartinabile inspiră  dinamism, mişcare, rapiditate, ”on the go”.

→ Brânzeturile solide sunt asociate cu ideea de gust, săţietate, consistenţă.

Lactatele, considerate produse tradiţionale, autentice

Lactatele reprezintă pentru românce alimente obişnuite în viaţa de zi cu zi, ce reprezintă o soluţie convenabilă şi accesibilă. Referindu-se la beneficiile raţionale percepute atunci când privesc spre categoria lactatelor, participantele la studiu au menţionat faptul că acestea sunt:

Naturale, sănătoase, proaspete –  prin asociere cu ideea de tradiţie, fără E-uri, conservanţi, aditivi

Accesibile din punct de vedere al preţului

Flexibile, versatile ca şi consum – apreciate pentru gama largă de momente şi modalităţi de consum

Hrănitoare şi săţioase – percepute a oferi o mare parte din nutrienţii necesari zilnic

Uşoare pentru stomac – uşor digerabile

Practice  – nu necesită timp de preparare, potrivite pentru o gustare între mese

Gustoase – asociate cu satisfacţia gustului

Văzute a înlocui sau preîntâmpina anumite tratamente medicale: ajută la digestie (unele lactate sunt percepute a ajuta tranzitul intestinal), previn osteoporoza (prin aportul de calciu), ajută la eliminarea toxinelor. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”