Negresă cu dulceaţă de trandafiri – reţetă de Laura Cosoi

O reţetă delicioasă pentru un desert potrivit de Sărbători, semnată de Laura Cosoi.
  • Publicat:
Negresă cu dulceaţă de trandafiri - reţetă de Laura Cosoi

Laura Cosoi este pasionată de gătit. Iar reţetele publicate în cartea „Rămâi la masă sunt delicioase şi uşor de preparat. Iată sugestia Laurei pentru un desert potrivit cinelor festive de Sărbători.

Ingrediente:
2 căni de apă minerală
1/2 cană cu zahăr
2 1/2 căni de făină
1/2 cană de ulei
1 pliculeţ de praf de copt
4 linguri de cacao
3 linguri de dulceaţă de trandafiri.

Preparare:
Pune într-un bol apa cu zahărul şi amestecă până când acesta din urmă s-a topit. Înglobează făina treptat, astfel încât să obţii o compoziţie groasă, închegată. Apoi adaugă uleiul, praful de copt – după ce l-ai stins cu zeamă de lămâie – , pudra de cacao şi dulceaţa de trandafiri. În cazul în care amestecul ţi se pare prea moale mai pune puţină făină.

Bagă prăjitura la cuptorul încins. Dacă vrei ca negresa să fie mai moale în mijloc trebuie să pui compoziţia într-un vas de copt mai înalt. În cazul în care preferi prăjitura mai tare toarnă blatul într-o tavă întinsă. O poţi orna cu zahăr pudră şi fructe de pădure.

P.S: În loc de cacao, poţi pune praf de roşcove. Este delicios şi sănătos! 🙂

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân