Reţete de post dulci pe care să le savurezi cu cei dragi

Dacă ideea de a ţine post te sperie, mai ales la gândul că trebuie să renunţi la anumite dulciuri, vedetele îţi dezvăluie reţetele lor preferate pentru a această perioadă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Reţete de post dulci pe care să le savurezi cu cei dragi

Dacă ideea de a ţine post te sperie, mai ales la gândul că trebuie să renunţi la anumite dulciuri, vedetele îţi dezvăluie reţetele lor preferate pentru a această perioadă.

Adina Galupa (actriţă în telenovela “Îngeri pierduţi”, de la Acasă TV) îţi propune un desert crocant cu afine şi pere.

Ingrediente pentru umplutură
4 căni de pere felii
1-1/2 căni de afine
2 linguri de făina de ovăz
1/3 căni de zahăr
1 lingură de ghimbir proaspăt ras
1/2 linguriţa de scorţişoară măcinată

Ingrediente pentru topping
3/4 cană de ovăz presat
1/3 cană de făina de ovăz sau de orz
1/2 cană de zahăr
1/2 linguriţă de vanilie
1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată
1/2 linguriţă de nucşoară
1/3 cană de nuci tocate
1/4 cană de margarină vegetală.

Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Într-un bol, se adaugă toate ingredientele umpluturii şi se pun deoparte. Într-un alt vas se pun toate ingredientele pentru topping şi se amestecă până se omogenizează. Se adaugă margarina vegetală în compoziţie şi se amestecă bine. Umplutura se pune într-o tavă de copt şi se presăra topping-ul egal pe toată suprafaţa tăvii. Se coace 30-40 minute, pâna devine auriu închis. Se lasa la racit inainte de servire.

Elena Lasconi (realizatoarea emisiunii “Dincolo de Poveştiri”, de la Acasa TV) te îndulceşte cu găluşte cu prune.

Ingrediente
– 1 kg faină
– 400-500 gr. cartofi
– prune
– zahăr pudră
– scorţişoară pudră
– cuişoare pudră
–  500 gr. pesmet
–  ulei

Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se dau prin maşina de tocat sau se pot sfărâma cu mixerul. Se adaugă şi Se frământă cu mâna. Se întinde o foaie de aluat cam de o jumătate de centimetru grosime sau, mai simplu, se ia cate o „minge”, cam de marimea unei găluşte şi aplatizeaz-o în palmă.
După ce ai spălat prunele, scote-le sâmburii şi pune înăuntru câte o jumătate de linguriţă de zahăr, puţină scorţişoară şi cuişoare. Apoi, pune-le în aluatul aplatizat în palmă.
Într-o oală se pune apa la fiert cu puţin ulei şi un praf de sare. Pesmetul se rumeneşte în ulei şi se pune într-un castron. Când apa dă în clocot se adaugă 5-6 găluşte şi se reduce focul. Apa trebuie să clocoteasca mai potolit. În prima fază, găluştele se vor lăsa pe fundul oalei, apoi se vor ridica la suprafaţă. Se fierb 15-20 de min. Se scot pe rând, cu o spumieră, şi, fierbinţi, se dau prin pesmet. Se scutură excesul de pesmet şi se pun pe un platou. După ce îi terminaţi pe toţi şi când s-au mai răcit puţin se pudrează cu zahăr amestecat cu puţină scorţişoară şi cuişoare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”