Suc natural pentru alergii, dureri de cap şi inflamaţii

Consumul regulat al acestui tratament naturist poate ameliora alergiile, durerile de cap şi inflamaţiile din organism. Se recomandă consumul unui pahar din acest suc în fiecare dimineaţă, înainte de mic dejun.
  • Publicat:
Suc natural pentru alergii, dureri de cap şi inflamaţii

Consumul regulat al acestui tratament naturist poate ameliora alergiile, durerile de cap şi inflamaţiile din organism. Se recomandă consumul unui pahar din acest suc în fiecare dimineaţă, înainte de mic dejun.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 portocale
  • ½ castraveţi
  • 5-10 frunze de mentă
  • 20g de ghimbir crud

Mod de preparare

Morcovii se curăţă şi se taie rondele, apoi se pun în blender. Taie restul ingredientelor şi adaugă-le peste morcovi şi mixează bine. Frunzele de mentă se adaugă la final.

Morocovii sunt o sursă bogată de vitamin A, 100 grame de morcovi acoperă necesarul zilnic de betacaroten şi de vitamin A.  Beta carotenul este unul dintre cei mai pternici anti-oxidanţi naturali, care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi dăunatori. Această legumă conţine în special cantităţi mari de vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic, vitamina B6 (piridoxina), tiamina (B1) sau acidul pantotenic (B5), necesare pentru funcţionarea normală a sistemului nervos.

Sucul de morcovi este eficient in păstrarea sănătăţii organelor, în special a celor responsabile cu detoxifierea, care sunt zilnic expuse la diverse tipuri de toxine – ficatul si rinichi. Durerile dese de cap şi oboseala sunt adeseori semnale că ficatul este sub presiunea toxinelor. 

Morcovul conţine de asemenea, cantităţi importante de minerale sănătoase, cum ar fi cupru, calciu, potasiu, mangan şi fosfor. Un aport constant de minerale este important, pentru că ajută la relaxarea sistemul nervos şi luptă împotriva oboselii pe care o produc reacţiile alergice asupra organismului.

Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamin C care îţi va întări sistemul imunitar. Daca este vorba despre o alergie, modificările vizează întreg sistemul imunitar. Alergiile necontrolate determină inflamaţii extinse, cu efecte asupra întregului organism.Vitamina C este un antihistaminic natural ale caărei proprietăţi fac din ea o favoritaă în tratamentul alergiilor.

Castravetele combate deshidratarea şi asigură un aport optim de minerale, conferă o senzaţie de răcoare şi diminuează intensitatea durerilor de cap. Nutrienţii precum vitamina B, zahărul şi electroliţii din castraveţii vor ajuta la micşorarea intensităţii durerii de cap. Mai mult, poţi folosi extern felii reci de castravete, care se aplică pe frunte, pe ceafă şi pe tâmple. 

Frunzele de mentă au propietăţi sedative, dezinfectante şi cicatrizante şi poate fi folosită în problemele respiratorii. Un studiu preclinic din 2001 a arătat că extractele din frunze de mentă inhibă eliberarea histaminei, indicând că ar putea fi eficientă clinic în alinarea simptomelor nazale ale rinitei alergice.

Ghimbirul este un remediu foarte eficient pentru durerile de cap, răceli şi oricare alte tipuri de inflamaţii dureroase. Ghimbirul reuşeşte să oprească în mod natural durerile (prin acţiunea asupra prostaglandinelor care au rolul de producere a unui răspuns inflamator în organism). Consumul regulat de ghimbir întăreşte sistemul imunitar. Acesta conţine mari cantităţi de antioxidanţi care pot stimula natural imunitatea şi ajută organismul în lupta împotriva infecţiilor  şi alergiilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”