Sushi: beneficii, curiozităţi, mod de preparare

Sushi este astazi un fel de mancare care a cucerit toata lumea. O gustare rapida, un praz sanatos sau o cina usoara, la restaurant sau in localuri tip fast-food, acasa sau la birou, la intalniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal in orice context.
  • Publicat:
Sushi: beneficii, curiozităţi, mod de preparare

Cei mai multi dintre noi stiu ca sushi este un fel de mancare specific bucatariei japoneze.

Mai stim si ca se face din peste crud si orez. Si cam atat …

Initial sushi a fost un termen folosit pentru conservarea prin fermentare a carnii si pestelui.

Această metodă de conservare a peştelui întreg face ca propriile enzime ale pestelui sa genereze o aroma puternica.

10 beneficii ale preparatelor sushi

Specialistii MY SUSHI propun 10 motive pentru care sa mananci cat mai mult sushi:

1. Are cantitati scazute de colesterol; elementele componenete ale sushi sunt slab calorice: in general orez fiert si peste crud.

2. Nori, alga marina comestibila, contine iod, magneziu, calciu si fier.

3. Wasabi are proprietati puternice digestive si antioxidante.

4. Ghimbirul este un antiseptic natural, care ne ajuta la cresterea imunitatii.

5. Sosul de soia este bogat in proteine si fier.

6. Contine putine alimente alergene, nefiind astefel periculos pentru persoanele mai sensibile.

7. Reduce riscul bolilor cardiovasculare, datorita acizilor grasi Omega 3 regasiti in peste.

8. Este o dieta eficienta cand vrei sa slabesti; exista si cure de slabire si detoxifiere cu sushi.

9. Contine putine grasimi saturate, fiind aliatul pentru o silueta de invidiat.

10. Reduce riscurile aparitiei cancerului, elementele sale componenete (orezul si Omega 3 din peste) protejeaza organismul.

Cum a apărut sushi

In Japonia secolului X, pestii erau taiati si spalati in interior cu sake (vin din orez, traditional japonez). Dupa perioada de fermentare, orezul era scos din interiorul pestilor si aruncat.
Astfel acest fel de mâncare a fost proliferat sub conceptul de un nou mod de conservare a peştelui. Pragmatici si inventivi cum ii cunoastem, japonezii au reusit sa reduca la maxim timpul de fermentatie in producerea de sushi. Astfel, au inceput sa adauge otetul care nu numai ca a scurtat considerabil timpul de gatire, dar reusea sa adauge si un gust usor picant preparatului, ajungând cu timpul sa aibă gustul pe care i-l cunoastem.

Sushi este astazi un fel de mancare care a cucerit toata lumea. O gustare rapida, un praz sanatos sau o cina usoara, la restaurant sau in localuri tip fast-food, acasa sau la birou, la intalniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal in orice context.

Pentru cine are poftă de sushi, iată o reţetă simplă şi delicioasă: sushi cu somon afumat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”