Top 10 alimente permise de antrenorul de fitness Armando Lungu

De fiecare dată când merg la sport, mă întreb ce mănâncă antrenorii de fitness pentru că de fiecare dată mă uimesc energia, forţa musculară, dar şi agilitatea de a face exerciţiile impecabil. Am stat de vorbă cu Armando Lungu, instructorul de fitness care ne face acum un top al celor mai bune alimente pe care le recomandă şi elevilor săi.
  • Publicat:
Top 10 alimente permise de antrenorul de fitness Armando Lungu

De fiecare dată când merg la sport, mă întreb ce mănâncă antrenorii de fitness pentru că de fiecare dată mă uimesc  energia, forţa musculară, dar şi agilitatea de a face exerciţiile impecabil. Am stat de vorbă cu Armando Lungu, instructorul de fitness care ne face acum un top al celor mai bune alimente pe care le recomandă şi elevilor săi.

1.Grapefruit. Este un fruct nelipsit din alimentaţia mea. Are foarte mulţi antioxidanţi şi vitamine, te ajută la arderea grăsimilor şi întăreşte sistemul imunitar.

2.Migdale. Constituie gustarea mea preferată pe care o iau între prânz şi cină. Le am în permanenţă în maşină într-o caserolă şi în drum spre sală, mănânc 10-15 migdale. Migdalele au un conţinut foarte mare de fibre şi proteine.

3.Fulgi de ovăz. Sunt nelipsiţi din alimentaţia mea. De două-trei ori pe săptămână, mănânc terci de ovăz (porridge) cu miere şi banană. Este principala mea sursă de carbohidraţi buni cu care îmi umplu “rezervorul” de energie.

4.Banana. Toată lumea ştie că bananele sunt o sursă bună de potasiu. Eu mănânc zilnic 2-3 banane şi mă simt excelent.

5.Miere. Nu există dimineaţă în care să nu iau o linguriţă de miere pe stomacul gol. Aşa am fost obişnuit de mic şi ştiu că mierea este sănătate curată. Sunt sigur că nu există om care să nu cunoască proprietăţile terapeutice ale mierii.

6.Ton. Este foarte bogat în proteine şi eu îl consum mai ales în a doua parte a zilei. O conservă de ton în suc propriu are aproximativ 20 g de proteine.

7.Avocado. V-am dezvăluit sursele mele principale de carbohidraţi şi de proteine. Acum am ajuns la sursa grăsimilor bune: avocado. Sunt sigur că multăă lume nu ştie că, prin consumul de grăsimi arzi grăsimi şi că avocado nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră. Avocado este cunoscut ca fiind “criminalul” grăsimii de pe burtă. 🙂

8.Unt de arahide. Deşi are un număr impresionant de calorii, untul de arahide este bogat în grăsimi şi proteine bune şi îţi oferă o senzaţie de saţietate pe lângă multă energie. Eu de multe ori îl pun dimineaţa în smoothie-uri.

9.Ceai verde. Fără doar şi poate, este ceaiul cu cele mai multe beneficii pentru sănătate şi siluetă. Are o concentraţie foarte mare de antiioxidanţi (polifenoli) şi este considerat ingredientul secret pentru arderea grăsimilor.

10.Clătite cu dulceaţă. Reprezintă “alimentul” meu principal când recurg la cheat day ☺). Putem să vorbim şi de clătite proteice, dar pe acelea le lăsăm pentru zilele cu mâncare sănătoasă. Ca beneficii, clătitele sunt foarte bune la gust şi te ajută să câştigi un mic plus de fericire. Dacă faci sport, acesta nu se va vedea pe cântar. 🙂


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
De ce îţi este foame noaptea?
De ce îţi este foame noaptea?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”