Top 5 alimente pe care trebuie să le consume femeile

Oricât de mult ne-am dori silueta perfectă, nu trebuie să uităm de nutrienţii de bază din dieta unei femei. Iată un top al alimentelor pe care medicul nutriţionist Mihaela Bilic le recomandă femeilor.
  • Publicat:
Top 5 alimente pe care trebuie să le consume femeile

Vara, suntem tentate să ne abţinem de la consumul alimentelor calorice. Fie că vrem să slăbim, fie că vremea călduroasă ne cam taie pofta de mese copioase, fie că vrem să profităm de legumele şi fructele de sezon, cert este că farfuriile sunt minimaliste, mai ales în cazul femeilor.

Însă oricât de mult ne-am dori silueta perfectă, nu trebuie să uităm de nutrienţii de bază din dieta unei femei. Iată un top al alimentelor pe care medicul nutriţionist Mihaela Bilic le recomandă reprezentantelor sexului frumos care vor să rămână sănătoase, într-o formă de invidiat!

1. Lactatele cu un conţinut redus de grăsime

Acestea sunt cea mai bună sursă de calciu, mineral responsabil pentru prevenirea osteoporozei.


2. Sardinele

Sunt peşti mici, care nu acumulează toxine, spre deosebire de alte specii şi sunt recomandate pentru că au acizi graşi esenţiali, caliu şi fier. Se recomandă să se mănânce cu tot cu oase pentru conţinutul lor de calciu.

3. Soia

Boabele coapte de soia sunt o gustare perfectă şi abundă în fitoestrogeni, elemente recomandate pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi a cancerului de sân.

4. Roşiile

Pentru că tot e sezonul lor, puteţi consuma zilnic salate din care să nu lipsească tomatele. Conţin licopen, care poate amâna îmbătrânirea. Acesta se absoarbe mai repede dacă roşiile sunt combinate cu puţin ulei de măsline extravirgin.

5. Ciocolata

Acum o puteţi savura în diverse sortimente de îngheţată care vă satisfac pofta de dulce. Însă beneficiul in cazul ciocolatei vine şi din antioxidanţii din cacao, soluţie antiaging dovedită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”